profiel

David Kranenburg


David Kranenburg
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

We gaan het begrip 'volwassenheid' verder verkennen, zie ook nivoz-jaarthema en jaarprogramma: nivoz.nl/lezingen/jaart… twitter.com/nivoz/status/9…

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Samenwerken aan leren lezen, een proef!

17 mei 2012

David Kranenburg

Het is een bekend en voor leerkrachten frustrerend fenomeen: na de zomervakantie hebben de zwakste leerlingen vaak de grootste terugval in hun leesontwikkeling. Om het niveau vast te houden en te voorkomen dat terugval optreedt, kun je proberen om ouders directer te betrekken bii het onderwijs. Op de sportieve brede basisschool Caleidoscoop is actief ouderschap een belangrijk thema, met name waar het de vorm heeft van een didactisch partnerschap. David Kranenburg is er schoolleider, hij deed onderzoek binnen zijn school en schreef dit artikel met Henk Blok, o.a. senior onderzoeker bij het Kohnstamm instituut.

Lees meer in dit artikel Samen werken aan leren lezen

Het gaat hier om een kleinschalige proef, op één school en met maar negen leerlingen. Of de uitkomsten op andere scholen met andere leerlingen ook zo positief zijn, moet uit vervolgonderzoek nog blijken. Tevens doemen er nieuwe vragen op die we graag beantwoord zouden willen zien. Kunnen ouders ook worden ingezet op andere domeinen, bijvoorbeeld bij het leren spellen of het leren rekenen? En waarom zouden we ons beperken tot ouders van leerlingen die achterop zijn geraakt? Wellicht is een bredere groep ouders bereid en in staat hun kind te ondersteunen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie