profiel

Guus Geisen


Guus Geisen
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

We gaan het begrip 'volwassenheid' verder verkennen, zie ook nivoz-jaarthema en jaarprogramma: nivoz.nl/lezingen/jaart… twitter.com/nivoz/status/9…

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: avond 10 september in Roermond UITVERKOCHT

6 juni 2012

Guus Geisen

Op maandagavond 10 september 2012 bezoekt  meester Kanamori de provincie Limburg. Op uitnodiging van platform hetkind en in samenwerking met IRISZ komt hij naar theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Deze Japanse leraar, bekend vanwege de documentaire Children full of Life, geeft een toelichting op zijn bijzondere visie en manier van werken met kinderen. Leerlingen van de groepen 8 van OBS de Duizendpoot gaan in gesprek. U kunt zich helaas voor bij deze bijzonder avond niet meer inschrijven. Alle 320 stoelen zijn UITVERKOCHT.

De documentaire: ‘Children full of life’ biedt een indringend beeldverslag van Mr. Toshiro Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de Japanse conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Hij moedigt kinderen aan plezier te hebben en vertelt dat de kinderen zowel hun eigen sterke kanten als die van hun vrienden moeten bevestigen en laten bevestigen. Hij creëert een klas waar kinderen een sterke emotionele band hebben en reikt ideeën aan hoe je dat in het leven van kinderen kan realiseren. Zijn manier van werken is vastgelegd op film en wereldwijd veel bekeken.                                                                 

De kosten bedragen slechts € 25,– per persoon. U kunt inschrijven via www.irisz.me Na inschrijving ontvangt u een rekening. Na betaling ontvangt u uw toegangsbewijs en aanvullende informatie.

Datum: 10 september 2012. Locatie: Theater Hotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, 6041 JA Roermond.

Beknopt programma:

18.30   Inloop in de zaal
19.00. Inleiding op het programma

Meester Kanamori vertelt.  Dialoog met meester Kanamori over de film ‘Children full of life’’. We maken hierbij gebruik van de vragen die deelnemers vooraf ingezonden hebben. Kinderen van groepen 8 van OBS de Duizendpoot in gesprek met meester Kanamori.  Vragen en reflectie

21.30  Afsluiting en gelegenheid om met elkaar na te praten over de avond.

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie