profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Week van de opvoeding: ‘Luister ’s naar me!’

9 juni 2012

robvanderpoel

Met het thema ‘Luister ’s naar me!’ trappen de organisatoren dit jaar de  Week van de Opvoeding af.  Die vindt plaats van 1 tot en met 7 oktober.  Centraal staat de ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren met extra aandacht voor een positieve benadering. Je kunt zelf een activiteit organiseren en aansluiting zoeken. 

Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren: ouders, kinderen of jongeren. Maar ook professionals of vrijwilligers die werkzaam zijn op scholen, in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen, Centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, buurthuizen, speeltuinen, gemeenten, enzovoort.

Er is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen. Het zou leuk zijn als het thema Luister ’s naar me verwerkt kan worden, maar dat is geen vereiste. Als u een activiteit organiseert, kunt u deze zelf plaatsen op deze website.

Op deze website vindt u inspirerende ideeën voor mogelijke activiteiten. Bijvoorbeeld: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind en een lezing over positief opvoeden.

Initiatiefnemers

De Week van de Opvoeding 2012 is een initiatief van de Brancheorganisatie Kinderopvang; Centra voor Jeugd en Gezin Den-Haag, ‘s-Hertogenbosch, Rijnmond in de regio Rotterdam en omstreken; Family Factory, J/M voor Ouders; Landelijk Pedagogen Platform; MOgroepWelzijn & Maatschappelijke Dienstverlening; Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud); OUDERS & COO; Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam; Sectorinstituut Openbare Bibliotheken; de VNG; VO-raad en het Nederlands Jeugdinstituut.

De Week van de Opvoeding 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De website

http://www.weekvandeopvoeding.nl/wvo.net?id=WVO_HOME

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie