profiel

Peter Hartkamp


Peter Hartkamp
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Better than college: hoe werk je aan succesvol leven zonder diploma!

16 juni 2012

Peter Hartkamp

Christel Hartkamp wijst op een boek ‘Better than College’, ofwel ‘ How to build a succesful life without a four-year degree’.  Een inspirerend boek van de 29-jarige leraar Blake Boles, bedoeld voor studenten en jonge mensen. Daniel Pink (‘Drive, A whole new mind’) schrijft er lovend over. “Better Than College is a clarion call for independent thinkers and self-directed young people to take control of their learning. Bypassing college may not be the right move for everyone, but reading this book will help anyone think anew about education and the future.” Het boek  is – logischerwijs – gratis verkrijgbaar.

Dit is een korte recensie van Christel Hartkamp: ”Better Than College is een helder en makkelijk geschreven boek, wat iedereen, maar vooral jonge mensen handvatten geeft om na te denken voordat zij een vervolgopleiding gaan doen na de middelbare school. Sommige vakken vragen om een vakgerichte opleiding. Maar zeker niet iedereen is gebaat bij zo’n opleiding en sterker nog, sommigen zullen beter af zijn als zij een alternatief pad durven te gaan volgen, namelijk het pad van het zelfgestuurd leren.”
”Volgens Boles kun je de tijd en het geld wat besteed wordt aan een opleiding veel effectiever besteden door jezelf op te leiden. Het boek geeft daarvoor praktische tips hoe je dat zou moeten aanpakken. Kortom, een handboek voor iedereen die de conventies van het diploma denken durft te doorbreken.”

Een paar quotes uit het boek:

“Better Than College is a clarion call for independent thinkers and self-directed young people to take control of their learning. Bypassing college may not be the right move for everyone, but reading this book will help anyone think anew about education and the future.”

“Better Than College is perfectly tailored for its intended audience — youth on the threshold of adulthood. It will also, however, be a wonderful resource for adults who yearn to bring their work into alignment with their passions, and for families who want their children to grow toward successful and joyful careers.”

“How did we get tricked into believing that success, fortune, and self-knowledge only come with a college degree? Better Than College explodes this myth and shows how any young adult can craft a powerful and affordable higher education—no institution required.”

Het boek is ook vrij verkrijgbaar als PDF op de site, maar dat is meer bedoeld voor studenten en jonge mensen met weinig inkomen. Verder is het in paperback te verkrijgen via Amazon.co.uk en Amazon.de (meest gunstig voor ons in Nederland) en in e-book versie te verkrijgen.

Blake Boles is an author, entrepreneur, and educator. He owns and operates Unschool Adventures, the travel company for self-directed teens. Blake currently lives in Asheville, North Carolina, and he travels widely. He is 29 years old.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie