profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag 12 september in Groningen

18 juni 2012

robvanderpoel

Bij de Pabo van de Hanzehogeschool Groningen wordt momenteel promotieonderzoek verricht naar de X-factor van de leraar in het lesgeven aan leerlingen met extra OZB op het gebied van gedrag. Tegen het licht van dit onderzoek brengt Mr. Kanamori een bezoek op woensdag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur. Genodigden en belangstellenden verzamelen zich voor een inspirerend event. Organisatie, informatie en aanmelding via dit artikel en de site van de Hanzehogeschool Groningen.

Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs, ook leerlingen met extra onderwijszorgbehoefte (OZB). Leraren in het regulier en speciaal onderwijs ervaren in toenemende mate handelingsverlegenheid in het lesgeven aan leerlingen met extra OZB op het gebied van gedrag. Er zijn echter ook leraren die ogenschijnlijk moeiteloos het beste in hun leerlingen met dit type zorgbehoefte weten boven te halen en hen goed onderwijs weten te bieden. Mr. Kanamori is zo’n leraar waarvan iedereen vindt dat hij ‘het’ heeft; een leraar met de X-factor!

Bij de Pabo van de Hanzehogeschool Groningen wordt momenteel promotieonderzoek verricht naar de X-factor van de leraar in het lesgeven aan leerlingen met extra OZB op het gebied van gedrag.

Tegen het licht van dit onderzoek brengt Mr. Kanamori een bezoek op woensdag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur. Genodigden en belangstellenden verzamelen zich voor een inspirerend event. Na het schetsen van een verbindend theoretisch kader wordt de film vertoond. Vervolgens geeft Mr. Kanamori een van zijn levenslessen en zal hij vragen beantwoorden, wellicht ook de uwe! Kosten voor deelname bedragen 25 euro. Hanzehogeschool Groningen, Organisatie, informatie en aanmelding: www.hanze.nl/Mr-Kanamori

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie