profiel

Marco Dekker


marco dekker
Bekijk mijn profiel

Roland Schut


Roland Schut
Bekijk mijn profiel

Marcel van Herpen


Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

We gaan het begrip 'volwassenheid' verder verkennen, zie ook nivoz-jaarthema en jaarprogramma: nivoz.nl/lezingen/jaart… twitter.com/nivoz/status/9…

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Rock ’n roll Education: ‘School’s out’ in Amsterdam

1 juli 2012

marco dekker

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Rock’n roll Education: School’s out’ was een nummer van Alice Cooper en vrijdag 7 september een  feestende leerplek in Amsterdam voor schoolleiders en leraren. Doel van de avond is ont-moeten, leren en het vak te vieren. Via verschillende werkvormen gaan we een link leggen tussen leerstijlen, pedagogische tact, perspectief nemen en John Medina hersenwetenschapper. Vanaf 17.00 uur ben je welkom in het Pakhuis Wilhelmina. Met medewerking van o.a. Martin Bootsma, leraar van het jaar 2011 en een introductie door Marco Dekkeer, directeur van de A.Bekemaschool.

De afgelopen jaren heb ik als schoolleider mee mogen doen aan vele cursussen, meetings, bijeenkomsten en opleidingen. En tijdens vele van deze dagen heb ik vaak gedacht of het niet anders kon, zodat ik het ook leuk en/of interessant vond. Of zoals ik nu zou vragen: “Wat past bij mijn Leerstijl?” In ieder geval betekende voor mij dat de tijd en de locatie moest worden aangepast. Ik leer beter ‘s avonds en tijdens concerten krijg ik de meeste ideeën. Daarom een studie-avond in Pakhuis Wilhelmina met veel muziek. Ook afwisseling en beweging helpen mij. Daarom niet alleen maar leren, maar ook ontspanning en naast zitplaatsen veelal staanplaatsen.

Albert Einstein omschreef “de idioot” als de persoon die meer van hetzelfde doet en dan betere resultaten verwacht.

Mijn leerstijl vraagt ook om variatie. De mensen die ik heb uitgenodigd werken of in de muziek en of in het onderwijs. Allen doen daar wel weer wat anders in. Wat deze mensen gemeen hebben is dat ze hun werk met passie doen en dat ze al velen enthousiast voor hun werk hebben gemaakt.

Als je de kans hebt, moet je je verantwoordelijk nemen – Pearl Jam

Ik zag een kans deze mensen bij elkaar te brengen, om samen een verhaal te vertellen. Een van de doelen van de avond is om elkaar te ont-moeten (zie Jan Jutten). Om samen ons mooie vak, dat zoveel kritiek te verduren krijgt, te vieren. Om dat ook aan het begin van het schooljaar te doen om nog meer energie te tanken voor het komende schooljaar. Iets wat we ook meer dan verdienen!

“Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen” – Johan Cruijff

Volgens mij kunnen we met simpele interventies het onderwijs stukken verbeteren. Binnen het onderwijs vallen we snel in de valkuil om het ons erg moeilijk te maken. Tijdens de studieavond zullen we u een aantal simpele ideeën, maar geen makkelijke, mee geven. Een voorbeeld daarvan is hoe een globale opening uw instructie vele malen kan verbeteren door meer betrokkenheid bij uw leerlingen te kweken. Of wat het belang is van observeren en perspectief nemen. En waarom associaties essentieel zijn voor het leren. Een van de redenen waarom de Bekemaschool met Leerstijlen werkt is juist de logica in het model.

Leerstijl-leermiddelenmarkt
In de afgelopen twee schooljaren hebben we op de Bekemaschool vele leermiddelen ontwikkeld. Deze zullen we tentoonstellen en leerkachten van de Bekemaschool kunnen u hier een en ander over vertellen. Een aantal materialen kunt u dan ook bij ons bestellen, onder andere de Bekema-lettermat.

Programma
17:00 Inloop.
17:30 Start educatief programma met Martin Bootsma, Marcel van Herpen, Roland Schut en Marco Dekker.
18.30 Bord op schoot, eten en filmpjes kijken.
19.30 Deel 2 (met Marco Dekker en Martin Bootsma) en deel 3 educatief programma (met Marcel van Herpen, Roland Schut en Martin Bootsma).
21:00 Optreden Laura Estevez en band, met onder andere Dave Rensmaag en Sandro Assorgia (Van Dik Hout) en Bartel Bartels (Prof. Nomad)
22:00 Muziekquiz met Dave Rensmaag en educatief gedeelte 4 (Marco Dekker en Martin Bootsma).
23:00 Afsluiting.
23:15 DJ Afke (jaren ’80 en 90’).
03.00 Sluiten.

Presentatie: Joel Broekaert

Praktisch
De kosten zijn 62,50 euro. Een lichte maaltijd zit bij de prijs inbegrepen. Drank is voor eigen rekening.
Kaarten te bestellen via leerstijlenNL@gmail.com o.v.v. naam, organisatie, aantal kaarten en favoriete nummer uit de jaren ’80 en ’90. In de bevestiging zal staan waar u het geld naar kan overmaken en overige relevante informatie.

Met vriendelijk groet,
Marco Dekker (directeur A.Bekemaschool)

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie