profiel

Beheerder HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Aansluiten bij hetkind in het nieuwe schooljaar, iets voor jou?

20 juli 2012

admin

Het platform HETKIND ( www.hetkind.org ) is er voor iedereen die is toegewijd aan de ontwikkeling van kinderen en jonge mensen. Zeven leidende principes vormen het vertrekpunt voor ieders eigen praktijk. Een dagelijks bezoek aan deze website  inspireert leraren, schoolleiders en –bestuurders, maar ook ouders, vaders en moeders, wetenschappers en hoogleraren, ondernemers en kinderen. Samen legitimeren we een nieuwe ‘onderwijswereld’ en lerende maatschappij. Sluit jij je ook aan?

Door je AAN TE SLUITEN op www.hetkind.org draag ook jij bij. En dat is nodig voor de verdere groei.  Je ontvangt een nieuwsbrief, met interessante artikelen allemaal uit de community zelf. Theorie en praktijk vallen daarin samen, afwisselend in film, columns of artikelen. Je kunt ook zelf aankondigingen plaatsen.

Ik hoop dat je je aansluit. Omdat het platform in zijn verdere ontwikkeling aandacht en ondersteuning verdient. Je zou dit bericht kunnen doorsturen of op je eigen Facebook-pagina plaatsen, kunnen Twitteren of naar je LinkedIN-contacten kunnen posten. Onderaan deze pagina vind je het icoon.

Eenmaal aangesloten, wat kunt u verwachten?
Elke dag staan er twee of drie nieuwe bijdragen op www.hetkind.org, allemaal afkomstig uit de eigen community. Op de website – achter WIJ ZIJN HETKIND-  zie je  in de categorie LEDEN een alfabetische lijst van alle aangesloten mensen (met naam en eventueel organisatie). Een klein actief deel een speciale plek/profiel gekregen. Het zijn mensen die een structurele bijdrage hebben geleverd of leveren aan de groei van hetkind. We hebben ze in vijf categorieën onderverdeeld: wetenschappers, leraren, schoolleiders, redactieleden en partners. Hun werk ligt in lijn met de zeven principes. Contactgegevens en artikelen zijn aan het profiel gelinkt.

Als jij je hebt aangesloten, ontvang je wekelijks een inspirerende ‘nieuwsbrief’ en maandelijks het ‘Bericht van hetkind’.

MEEDOEN?
In en rondom het platform van hetkind zijn er allerlei mogelijkheden om mee te DOEN.
Dat kan in gefaseerde stappen:

1. verhalen, artikelen schrijven over uw praktijk en delen op de website via redactie@hetkind.org
2. deelnemen aan het maandelijkse Onderwijscafé.
3. bezoek aan Onderwijsavonden (7x inspiratie). Voor informatie over de Onderwijsavonden in 2012/2013, kijk hier.

Op uitnodiging:

4.  aan tafel zitten bij ‘redactieraad’ van hetkind
5.  participeren en meedoen in congressen/conferenties, studiedagen en andere initiatieven vanuit het platform van  hetkind (op uitnodiging).

hetkind badgeMet elkaar kunnen projecten, studiedagen en/of conferenties succesvol worden, met iedereen die daarvoor nodig is.
Met elkaar bieden we inspiratie, waarin we eigen én gezamenlijke verantwoordelijkheden kennen en dragen.
Met elkaar zorgen we dat wat hetkind wil en kan, ook gebeurt.


Ontmoeting
Een ontmoeting is mogelijk in het maandelijkse Onderwijscafe van hetkind, landgoed De Horst,  Driebergen. Er is tijd/ruimte om over uzelf en uw praktijk te vertellen; uw vragen te stellen en/of initiatieven te delen. Hieruit volgt de volgende stap. Tevoren aanmelden bij r.vanderpoel@hetkind.org Inloop tussen 15.00 – 15.30 uur.  Data voor het nieuwe schooljaar worden bekend gemaakt.

Tot slot ziet u hierboven het logo van hetkind dat u kunt gebruiken voor de eigen website. Met een link naar www.hetkind.org draagt u een steentje bij aan de verdere groei.

Voor de volledigheid: hetkind is ook te volgen via Twitter, zie @hetkind. Ook onze Facebook pagina is te bezoeken op www.facebook.com/HetKind. En u kunt uw eigen LinkediN-profiel zichtbaar maken in de groep van hetkind en dialoog starten.

1. hetkind is een visie op onderwijs, onlosmakelijk verbonden met de wereld daarbuiten.
2. hetkind is een beweging met iedereen die de uitgangspunten van hetkind onderschrijft.
3. hetkind
is de (digitale) ontmoetingsplek waar je aan bij wilt dragen, in belang van het kind.

Platform hetkind – Landgoed de Horst – De Horst 1 – 3971 KR Driebergen. info@hetkind.org en redactie@hetkind.org

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie