profiel

Joan Hofland


Joan Hofland
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
De droom van Sacha: restauranthoudster!

17 augustus 2012

Joan Hofland

Geplaatst in: Partnerschap,

Joan Hofland schrijft over de vmbo-leerlingen van het Edudelta College in Goes. Als moeder van vier pubers weet zij als geen ander hoe belangrijk het is dat jongeren gemotiveerd aan de slag gaan. Op het moment dat ze een droom hebben en zich daarin vastbijten, fleurt ieder kind op. In acht wekelijkse aflevering vertelt een leerling over zijn of haar droom. Vandaag: Sascha van de Blankevoort, 17 jaar, hotel-restauranthoudster. ‘Terschelling zit in mijn bloed.’

Ik ben geboren op Terschelling, net als mijn moeder en mijn opa en oma. Tot mijn 3e jaar heb ik er gewoond en sindsdien proberen we er elke vakantie wel heen te gaan. Daardoor heb ik best veel vrienden op het eiland. Je leert er snel andere jongeren kennen, want iedereen gaat met elkaar om en bij het uitgaan kom je elkaar ook weer tegen.

Terschelling zit in mijn bloed en daarom wil ik ook graag terug. Het is een mooi eiland met bos en veel strand, het is er gezellig en iedereen groet elkaar op straat. Het lijkt me echt heel leuk om er een hotel-restaurant te beginnen. Toen ik een meisje op het eiland hoorde praten over de opleiding tot gastvrouw werd ik gelijk enthousiast. Dat wilde ik ook! Het liefst zou ik dan bij mijn opa en oma gaan wonen, een leerwerkplek vinden op Terschelling en voor één dag per week naar het ROC gaan in Leeuwarden.  Mijn plan is om na mijn examen gelijk te verhuizen en eerst nog vakantiewerk te doen. Maar nu het opeens zo dichtbij komt ga ik soms toch weer twijfelen. Ik heb in Zeeland inmiddels ook veel vrienden en ik zou mijn beste vriendin Myrthe wel heel erg gaan missen.

In de vakanties werk ik bij ’t Witte Huuske, een klein restaurantje waar we met 4 mensen werken. Als leerwerkplek is het te klein en daarom zou ik voor mijn opleiding het liefste bij Hotel NAP gaan werken. Dat ligt op West en schuin tegenover de Brandaris. Mijn tante werkt daar en volgt de opleiding tot leermeester. Dat is handig, want dan zou ik onder haar kunnen werken. Ze is een leuke en gezellige tante en aan haar zou ik wel dingen durven vragen die ik aan een ander misschien niet zou durven vragen.

Ooit hoop ik een gezin te hebben op Terschelling en eigenaresse te zijn van een mooi en groot hotel-restaurant. Ik zou ervoor zorgen dat het een succes wordt, omdat ik een gezelligheidsmens ben. Ik weet hoe ik het gezellig moet maken en een leuke sfeer moet creëren. Ook zou ik zorgen dat alles soepel en goed verloopt, zodat mensen weer terug willen komen. Alleen de administratie lijkt me echt vreselijk om te doen. Hopelijk kan ik dan snel iemand aannemen die dat voor me gaat doen. Het moet wel een beetje gezellig zijn op mijn werk, zodat er ook tijd is om met de gasten te kletsen. Ook vind ik het belangrijk dat ik lol kan hebben met mijn collega’s  en af en toe tijd heb om leuke dingen te doen. Dit jaar ben ik voor het eerst tijdens Oerol op het eiland, daar heb ik erg veel zin in!

De verhalen van de vmbo-ers zijn gebundeld in het boek ‘Klompen en Naaldhakken’, een idee en uitvoering van Joan Hofland. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met fotografe Sonja Obdeijn en het Edudelta College in Goes. En te bestellen bij jhofland@zeelandnet.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie