profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Over lef & leren: wankelmoed, kleerscheuren, adventskalenders en kastanjes hetkind.org/?p=60211

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Bestellen van boek Levenslessen van meester Kanamori

21 augustus 2012

robvanderpoel

Wilt u een bestelling doen voor het boek Levenslessen van  meester Kanamori, dan kan dat via dit artikel en bestelformulier. Het boek kost 15 euro, exclusief verzendkosten. Bij een bestelling van meer boeken geldt een staffelkorting. Leest u het bericht zorgvuldig door. Let op : we bieden  een Egoscoop-special (7,50 euro) aan die samengesteld is n.a.v. bezoek Kanamori aan Nederland. In combinatie met het boek kost deze 4,95 euro. Klik hier.  

Kanamori laat je nadenken over wat de rol van onderwijs moet zijn in een wereld waarin alles snel en fundamenteel verandert. Onze kinderen opleiden voor banen waarvan we niet weten of ze in de nabije toekomst nog bestaan, is niet erg praktisch. Bij meester Kanamori worden kinderen opgeleid voor het leven waarbij de enige zekerheid hun eigen kern is’.  Een prachtig en inspirerend boek voor iedereen, om zorgvuldig te lezen.’
Tex Gunning, lid raad van bestuur AkzoNobel

Toshiro Kanamori is bekend van de internationaal bekroonde documentaire Children Full of Life, die door miljoenen mensen is bekeken en eerder door de RVU uitgezonden. De film van 50 minuten is structureel onderdeel geworden in een aantal onderwijs- en leerprogramma’s. Hij kreeg al eens eerder aandacht via  Jaap van Zweden in het programma Zomergasten.

Kanamori geeft antwoord op de vraag wat de opdracht van het onderwijs moet zijn: Leerlingen voorbereiden op het leven, met aandacht voor het individu, de ander én het collectief.

Zijn boek ‘Levenslessen van meester Kanamori’  –  een uitgave van hetkind – is door een aantal prominenten als een waardevolle publicatie ontvangen.

‘Deze levenslessen illustreren op onnavolgbare wijze dat we leren voor het leven en niet voor de school. Het boek is een aanrader voor wie wil blijven kijken in kinderogen als spiegel van de ziel en zich niet laat verstrikken in louter statistieken’.
Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad

‘Voor elk individuele talent geldt dat het zich pas maximaal kan ontplooien als het zich veilig voelt in een team en afweergedrag niet nodig is. Dat geldt een topsporter en evenzeer een kind in een klas. Op basis van zijn enorme persoonlijkheid en levenskunst reikt ‘coach’ Kanamori in dit prachtige boek tal van tools aan om voor dat veilige klimaat te zorgen.
Foppe de Haan, voetbalcoach

Het boek geeft een kijkje achter de schermen van de lespraktijk van meester Kanamori. Het bevat pakkende uitspraken van kinderen en ouders en tal van succesvolle lesvoorbeelden. Kanamori doceert schoolvakken op een betekenisvolle manier en wijst op het belang van betekenisvol onderwijs. Een voorbeeld voor velen…’
Mathijs ter Bork, leraar van het jaar 2010 in PO.

Bestellen

Wilt u het boek bestellen? Vul dan het formulier achter deze link. De kosten per boek zijn 15 euro, plus verzendkosten.

Heeft u een bestelling groter dan 20 boeken, dan vragen we u een mail te sturen naar info@hetkind.org Dan maken we een afspraak om de boeken op de plaats van bestemming te krijgen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie