profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

De dagplanning overhoop: er is een lammetje geboren op aard hetkind.org/?p=63812

Ongeveer 33 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Neurowetenschappelijke kennis druppelt langzaam de school binnen

27 augustus 2012

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in: Legitimering

Er is vaak een grote kloof tussen wat er in het laboratorium gebeurt en de manier waarop onderzoeksresultaten praktisch worden toegepast. De relatie tussen neurowetenschappelijke kennis en de implementatie in het onderwijs vormt daarop geen uitzondering. De reële impact van  op hersenen gebaseerd onderzoek is bovendien heel subtiel.

De neurowetenschappen hebben nog niet ons denken over onderwijs en leren radicaal veranderd. Wel vormt de kennis een ondersteuning om educatief beleid te creëren en beïnvloedt ze de invoering van nieuwe technologieën. Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat we de ‘wetenschap van het leren’ volledig begrijpen, zien we de klas van vandaag veranderen  in een betere! Dankzij wetenschappelijke kennis.

Op de site van Edudemic staat een artikel: 9 signs that neuroscience has entered the classroom

 

http://edudemic.com/2012/06/9-signs-that-neuroscience-has-entered-the-classroom/

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie