profiel

Natascha Bruti


Natascha Bruti
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
De leraar die ik ben: ‘Morgen kan, gisteren was, nu is’

7 september 2012

Natascha Bruti

De authenticiteit van Mr. Kanamori, zijn oprechtheid en zijn visie op onderwijs, is een voorbeeld voor veel leraren. Natascha Bruti werd geprikkeld door vragen die over haar kern als leraar gaan. Waarom ben jij de leraar die je bent? Wat zijn sleutelervaringen in jouw biografie en waar haal jij inspiratie vandaan? Haar bijdrage.  ‘Morgen kan, gisteren was, nu is’.

Foto Bob Barten www.bobfoto.nl

Kind is het hart van het onderwijs.
Aandacht voor ieders eigen weg.
Natuurlijk zijn.
Alle stroompjes komen uit in dezelfde rivier.
Morgen kan, gisteren was, nu is.
Oprechte belangstelling voor elkaars persoon en verhaal.
Ruimte voor leven en leren.
Ik ben belangrijk, net zo belangrijk als wij.

De beginletters van deze zinnen spellen de naam Kanamori. Het geeft het hart van mijn onderwijs weer en de omgang met kinderen. Deze essentie leefde ik in mijn werk als leerkracht en leef ik nog altijd in mijn praktijk. Vanaf mijn eerste stagedag realiseer ik mij dat kinderen mensen zijn. Met dezelfde wensen, dromen en uitdagingen als ikzelf. Het enig verschil is dat zij een ander antwoord hebben op het leven, ingegeven door hun kortere leef-tijd.

Natascha Bruti
Stichting Haagse scholen

Heb je zelf een bijdrage als leraar voor hetkind?
Stuur je tekst naar redactie@hetkind.org  

Meester Kanamori, de bekendste leerkracht van Japan, is in Nederland en geeft het antwoord op de vraag wat de opdracht van het onderwijs moet zijn: Leerlingen voorbereiden op het leven, met aandacht voor het individu, de ander én het collectief. Duizenden leraren en schoolleiders in Nederland  omarmen deze opdracht. Zij ontmoeten Mr. Kanamori en elkaar tijdens diens bezoek aan Nederland, tussen 3 en 12 september 2012. In deze tijden van grootste plannen en structuurwijzigingen in de politiek, laten zij zien dat het de mens zelf is die het verschil kan maken.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie