profiel

Marcel van Herpen


Marcel van Herpen
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Debat: is sprake van gezagscrisis in onderwijs en zo ja, hoe daarmee om te gaan?

8 september 2012

Marcel van Herpen

Geplaatst in: Partnerschap, Samenleving,

Gedragsproblemen bij leerlingen groeien en leraren kunnen hier maar moeizaam mee omgaan. 50% van de beginnende leraren stopt binnen vijf jaar en de helft van alle leraren heeft te maken met verbaal geweld. Dit is diep triest. Ouders staan niet meer aan de kant van school, maar aan de kant van hun misdragende kind. En uit angst voor represailles worden die leerlingen amper gecorrigeerd. Hoe gaan we deze crisis te lijf. In deze radiouitzending op WNL – De Avondspits wordt een debat gevoerd, o.a. met Marcel van Herpen.  Wij zijn benieuwd naar uw eigen verhaal. Bijdragen nar redactie@hetkind.org

Sprekers zijn o.a. Ronald Buijt, raadslid in Rotterdam en Marcel van Herpen, oprichter van het NIVOZ.
Het bewuste debat start na 5 minuten op de volgende link. Na 19 minuten spreekt Marcel van herpen, die het accent verlegt naar de be;perkte autonomie van de leraar, het wantrouwen vanuit de politiek en dus eerder spreekt van een politieke crisis. ”’De relatie is uit het onderwijs gehaald.”   Klik op deze link.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie