profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
High Tech High: elf vooruitstrevende scholen in California

25 september 2012

gabrielletaus

High Tech High is een inspirerend voorbeeld van vooruitstrevende scholen in Amerika. De eerste school is op verzoek van het Californische bedrijfsleven opgericht in 2000 en inmiddels uitgegroeid tot elf scholen waar ongeveer 4500 leerlingen onderwijs genieten. Een belangrijk kenmerk van High Tech High is het projectonderwijs. Er wordt nauwelijks klassikaal lesgegeven en in kleine groepen gewerkt. Hier zijn wat video-impressies.

‘HTH kent geen vastomlijnd curriculum, maar slechts een benadering tot curriculum’, aldus Larry Rosenstock, directeur van High Tech High. Docententeams ontwerpen projecten voor ‘handen en hersenen’ die de leidraad zijn aan de hand waarvan leerlingen kennis en vaardigheden ontwikkelen. Ook is er binnen de school een sterke verbinding met de buitenwereld door stages en presentaties aan mensen uit de lokale gemeenschap.

Mede dankzij deze principes en een gedreven docententeam slaagt High Tech High erin om leerlingen met zeer verschillende sociaaleconomische achtergronden te ontwikkelen en gepassioneerd te zijn om te leren. Bijna 100% gaat door met een vervolgopleiding.

http://howtovideos.hightechhigh.org/video/266/Four+Integrations

http://videos.hightechhigh.org/

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie