profiel

Ellen Emonds


Ellen Emonds
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Plannen van LeraarvanhetJaar: ‘Iedereen vertellen dat we een prachtig vak hebben’

9 oktober 2012

Ellen Emonds

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Drie dagen na haar uitverkiezing vertelt Ellen Emonds over de belevenissen als Leraar van het Jaar 2012. Deze titel maakt haar ambassadrice voor 350.000 leerkrachten. Achter deze link vindt u reportages die zijn uitgezonden door Het Jeugdjournaal, de regionale tv en omroep Brabant een gesprek met Giel op 3FM. Haar plannen: ‘Aan iedereen vertellen dat we een prachtig vak hebben, en dat het alleen maar leuker en leuker wordt als je die kinderen er meer bij betrekt.’

Allereerst de verkiezingsdag in Amsterdam, een reportage van Leraar24:

  • Een interview bij Giel op 3FM: twee minuten ‘live’
  • Bij het Jeugdjournaal van maandag 8 oktober: Klik hier

Haar eerste tip voor leraren: ‘Volgens mij kan er altijd meer naar de kinderen geluisterd worden. En als jij de kinderen voorop zet en ze partner maakt, dus vraagt wat ze nodig hebben en hoe ze dat willen doen en waar ze jou precies voor nodig hebben, dan vertellen ze het je helemaal en dan hoef je er eigenlijk alleen maar te zorgen dat je er bent en dat je gewoon de dingen doet.’

  • Bij KKN regio-tv. in Boxmeer en omgeving: 3 minuten.

  • Bij Omroep Brabant: ‘Als popster onthaald in Boxmeer’ Klik op deze link

Ellen is sinds 2005 leraar op OBS De Bonckert in Boxmeer. Ze is als docente Pedagogische Tact verbonden aan het NIVOZ en de 29-jarige Brabantse deelt al enige jaren ‘tact-columns’ en artikelen op het platform hetkind.org

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie