profiel

Marleen van der Krogt


marleenvanderkrogt
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

De wondervraag: ‘Stel dat… morgen alles anders is’ hetkind.org/?p=50208

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Omdenken met Sil: een gelijkwaardige start, dus wie is de expert?

17 oktober 2012

marleenvanderkrogt

Marleen van der Krogt stuurt een video van de eerste Kind Krachtcentrale. Begin oktober gingen kinderen en leerkrachten samen ‘omdenken’ met Sil. Ze luisteren naar verhalenvertellers en zetten dilemma’s om in kansen, zodat passend onderwijs, onderwijs wordt dat past! Een gelijkwaardige start: wie is de expert? Sil is het schoolgaande kind,  het vertrekpunt geworden voor vernieuwend onderwijs en een verregaande perspectiefwisseling op bijna 40 basisscholen van de Federatief Samenwerkingsverband Leerlingenzorg (FSL). Haar bijdrage.

Sil heeft op 3 oktober een middagje passend onderwijs en omdenken georganiseerd voor kinderen met hun favoriete leekracht. Alle kinderen van groep 7-8 van ons samenwerkingsverband (FSL) werden uitgenodigd om samen met hun favoriete leerkracht te luisteren naar de verhalen van kinderen met “specialiteiten” (ADHD,dyslexie, downsyndroom). De kinderen hebben op die middag de negatieve labels van deze verhalenvertellers omgebogen naar kwaliteiten en talenten.

  

Sil is het schoolgaande kind, tot leven gebracht binnen het Federatief Samenwerkingsverband Leerlingenzorg (FSL) op Voorne-Putten. Hij stond bekend als een ‘lastig kind’, maar is inmiddels het vertrekpunt geworden voor vernieuwend onderwijs en een verregaande perspectiefwisseling op bijna 40 basisscholen. Regelmatig vertelt Sil en/of zijn lerares of klasgenoten over hun nieuwe schoolleven.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie