profiel

Jos Kessels


Jos Kessels
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Hoe kunnen we een sfeer creëren waarbij iedereen betrokken is en verantwoordelijkheid draagt? hetkind.org/?p=59939

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Wees erbij: a.s. donderdag de vijfde onderwijsavond met filosoof Jos Kessels in Driebergen: ‘Denken helpt niet, je moet geraakt worden’

8 januari 2013

Jos Kessels

Aanstaande donderdagavond (7 maart) zal theater Maitland in Driebergen weer met meer dan 200 mensen zijn gevuld. Na de boeiende onderwijsavond met brein-wetenschapper Jelle Jolles  – op 7 februari (zie hier verslag) –  is Jos Kessels de volgende in de serie van zeven boeiende sprekers. Zijn lezing draagt het thema ‘Denken helpt niet om te veranderen, je moet geraakt worden‘.  Kessels studeerde rechten en filosofie, werkte aanvankelijk als musicus, journalist en docent en promoveerde op een proefschrift over kennistheorie en filosofie-onderwijs (socratische methode). De entreekosten zijn 25 euro. We vragen u tevoren aan te melden en te betalen via deze link. Lees verder.

‘Denken helpt niet om te veranderen, je moet geraakt worden’

De inmiddels vermaarde filosoof Jos Kessels, aan wie deze uitspraak is ontleend, roept ons op om onszelf onder ogen te zien en ons “bekende, vastgeroeste, oneigenlijke verhaal” te verlaten. Dat is ook het verhaal van alles wat moét in onze organisaties. Kessels laat zien hoe wij de nodige vrijheid hier tegenover kunnen ontwikkelen en ons “wezenlijke verhaal” tot leven kunnen laten komen.

Jos Kessels is een buitengewoon inspirerend en geestig mens die even gemakkelijk over zijn familie, als over de leraar in de klas, als over mystiek en wetenschap spreekt.

Met het boek ‘Het Poëtisch Argument’ heeft hij een zeer belangwekkend naslagwerk afgeleverd. Het is een van de favoriete boeken in de boekenkast van hetkind.

Micha de Winter (1 november), Rob Martens (13 december), Dolf van den Berg (10 januari) en Jelle Jolles (7 februari) gingen Jos Kessels als spreker in het seizoen 2012-2013 voor.  Een verslag vindt u achter de data.

Voor de avond met Jos Kessels vragen we u om tevoren aan te melden en te betalen (25 euro p.p) via deze link.

 

Agenda in 2013

7 maart        Jos Kessels
4 april          Charlotte Visch
13 juni         Marcel van Herpen en Luc Stevens

Plaats en tijd
De lezingen/onderwijsavonden vinden plaats op Landgoed de Horst in Driebergen, in het gloednieuwe theater Maitland en beginnen om 19.30 uur.  De capaciteit is met 270 plaatsen beperkt. Wees er op tijd bij! Meer informatie vindt u in deze brochure. Deze avonden zijn toegankelijk voor iedereen en maken tevens onderdeel uit van het leertraject Pedagogische Tact van het NIVOZ.

Landgoed De Horst in Driebergen
Adres: Theater Maitland, De Horst 1, 3971 KR Driebergen. Tijdstip:  19.30 – 21.30 uur. Toegangsprijs:  € 25,- p.p. per avond*

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie