Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Over lef & leren: wankelmoed, kleerscheuren, adventskalenders en kastanjes hetkind.org/?p=60211

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Educatief diner in Ridderkerk: E-learning, professionalisering via online leren!

24 januari 2013

Arjan Eberwijn

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

NTO Effekt organiseert vier Educatieve Diners in het schooljaar 2012-2013. De ingrediënten: een fijne accommodatie, een boeiend spreker, een thema en een voedzame, eerlijke maaltijd. Komende donderdag 21 maart zullen Sonja de Lange en Arjan Eberwijn een derde middag/avond verzorgen en spreken vanuit het thema ‘E-learning, professionalisering via online leren!’. Lees meer over dit diner in Ridderkerk.

Sonja de Lange is onderwijsspecialist en wordt landelijk gezien als een autoriteit op het gebied van handelingsgericht werken. Zij is mede-auteur van het boek Handelingsgericht werken – een handreiking voor het schoolteam.

Arjan Eberwijn is onderwijsspecialist bij NTO-Effekt. Arjan is als trainer goed thuis in het HGW concept en mede ontwikkelaar van de E-learning training Handelingsgericht Werken.  Arjan staat aan de wieg de ontwikkeling van de E-learning Handelingsgericht Werken.

16.00 uur inloop,

16.30 – 17.45 uur lezing.
18.00 – 19.45 uur diner.

Inleidende tekst
Het gebruik van de computer, tablets, internet en  sociale media neemt hand over hand toe ook in het onderwijs. Het gebruik van software in de school is al lang gemeengoed net als het gebruik van beamer, smartboard en digitale camera’s. In het leren van leerkrachten en hun leiders en begeleiders neemt het gebruik van deze media nog slechts een bescheiden plaats in.

In dit educatief diner gaan we in op de kansen die E-learning kan bieden in het eigen maken van Handelingsgericht Werken. Deze E-learning training richt zich op alle professionals die meer willen weten van Handelingsgericht Werken of ermee aan de slag willen.

E-learning biedt veel kansen om het leren van professionals af te stemmen op de individuele behoeften. E-learning kan op elk gewenst moment, in eigen tempo, met net zoveel herhaling, verdieping als je zelf wilt worden ingezet. Alles wat je nodig hebt is een(tablet) computer met een internet verbinding.  Naast afstemming op de individuele behoeften kan E-learning ook het leren in  teamverband ondersteunen.

Door het hanteren van een speciaal hiervoor geschreven handleiding kunnen de informatie, de verwerkingsopdrachten, filmbeelden en andere materialen ook voor teamleren benut worden.

Sonja en Arjan zijn als ontwikkelaar betrokken bij de  E-learning training Handelingsgericht Werken. In hun lezing gaan Sonja en Arjan in op de ervaringen die zijn opgedaan in het gebruik van de training en de effecten die dit heeft op individuele en collectieve leerprocessen.

We delen graag het enthousiasme van deelnemers over de rijke omgeving die ze aantreffen en het in eigen tempo en diepgang eigen maken van de kennis en ervaringen van anderen.  Een quote van een deelnemer: “Dit hadden we eerder moeten inzetten binnen onze school!”

Arjan Eberwijn en Sonja de Lange

Lees Brochure over E-learning – Krachtig van start

Doel en werkwijze: Een interessante, inspirerende spreker houdt een (interactieve) lezing van  60-75 minuten. Het laatste deel van de lezing is het kunnen stellen van vragen aan de spreker. Na de lezing kan er gebruik gemaakt worden van bescheiden doch voedzame maaltijd. Tijdens deze maaltijd kan het gesprek onderling worden gevoerd maar ook met de spreker.

De kosten: De kosten voor deelname bedragen € 35,–.  Inclusief maaltijd bedragen de kosten € 60,– Vanaf vier diners geldt een combinatietarief u ontvangt 20 euro korting. Inschrijven vooraf is noodzakelijk, na betaling is inschrijving definitief.  Annuleren is niet mogelijk, wel kun je kosteloos een vervanger sturen ( na bericht )

De accommodatie: De lezingen worden verzorgd in hotel van der Valk Ridderkerk te Barendrecht. Dit hotel ligt direct aan de A15 en heeft een groot eigen parkeerterrein. Zie routebeschrijving: http://www.valk.com/pages/?id=4032&propertyCode=RID&i=55

Meer informatie  info@nto-effekt.nl 0174-441333

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie