profiel

Michel van Ast


Michel van Ast
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
The Crowd: workshop Authentiek leren in Utrecht

27 januari 2013

Michel van Ast

Michel van Ast kondigt weer een activiteit aan vanuit The Crowd, het professionaliseringsnetwerk voor leraren. Op donderdagavond 31 januari is er een workshop op de Marnix Academie in Utrecht die gaat over ‘authentiek leren’. Immers, leren lukt alleen als het betekenisvol is. Kinderen moeten een verband kunnen leggen tussen de leerstof en en leefwereld/ervaringen. De workshop wordt gegeven door Loth van Veen, die eerder zes jaar werkzaam als docente Nederlands op UniC.

Authentiek leren (ook wel betekenisvol- of ervaringsleren)  is een veelgehoorde term in het onderwijs. Wat betekent dit nu precies? Hoe ziet authentiek onderwijs eruit? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn do’s en dont’s?

Tijdens deze workshop komend de volgende onderwerpen aan de orde: wat de voordelen zijn van authentiek leren, hoe kun je onderwijs authentiek aanbieden ken je do’s en dont’s als het gaat om authentiek leren.

De workshop is bedoeld voor onderwijsprofessionals die meer willen weten over manieren om het onderwijs authentiek aan te bieden.

Door wie?

Koos Schadee is schoolopleider op het Trajectum College in Utrecht. Deze VMBO-school heeft een eigen restaurant, gerund door leerlingen. Buurtbewoners en organisaties komen hier regelmatig eten.

Loth van Veen is opleidingsdocent aan de Marnix Academie (PABO) in Utrecht. Als docent Nederlands heeft zij ervaring met authentiek onderwijs. De afgelopen zes jaar werkte zij op UniC waar ze het onderwijs zo authentiek mogelijk aanbood.

De workshop wordt gegeven op de Marnix Academie, Vogelsanglaan 1, Utrecht

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie