profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter

De dagplanning overhoop: er is een lammetje geboren op aard hetkind.org/?p=63812

Ongeveer 29 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Sahlberg: ‘Finse onderwijshervorming kwam nooit tot stand zonder gelijke vertegenwoordiging van vrouwen/mannen’

13 maart 2013

gabrielletaus

Een column van Pasi Sahlberg werd op vrijdag 8 maart – internationale vrouwendag – door Gabrielle Taus opgepikt. ‘Why gender equality matters in school reform’ . Hij wijst op het belang van vrouwen als ‘beslissers’ voor onderwijshervorming. Het is volgens de Finse onderwijskundige één van de lessen die geleerd kan worden van de Finse successen en resultaten.  ‘Finse onderwijshervorming kwam nooit tot stand zonder gelijke vertegenwoordiging van vrouwen/mannen’. Zijn tekst.

Sinds de jaren 80 bestaat er in Finland een vrouwen quotum (min 40%) voor publieke besturen, commissies en (gemeente)-raden. Volgens Sahlberg zou zonder deze gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in Finse wetgeving, politiek en bestuur de sterke focus op welzijn in school nooit tot stand zijn gekomen. En in het verlengde daarvan zou het Finse onderwijssysteem nooit zo’n succesverhaal zijn geworden als dat het nu is.

Hier de column van Pasi Sahlberg die op 15 mei in Driebergen zal zijn voor een Masterclass. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie