profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

Wat een mooi initiatief van deze 5VWO-leerlingen! twitter.com/ISVWijsbegeert…

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
‘Autiklassen’ in Amsterdam op reguliere basisscholen

7 juni 2013

Annonay Andersson

Het Parool berichtte dinsdag over een initiatief van de Amsterdamse gemeenteraad om speciale klassen voor kinderen met autisme te willen starten op reguliere basisscholen. In deze klassen zouden dan kinderen terecht kunnen die nu thuiszitten. Onderstaand een samenvatting van het artikel

Naar schatting zijn er in Nederland zo’n vierduizend kinderen die nu niet naar school gaan, de zogenaamde thuiszitters. Vaak zijn de oorzaken voor het niet naar school gaan complex. In Amsterdam geldt dat er zo’n vierhonderd kinderen met autisme thuiszitten. Zij krijgen vaak op basis van psychisch redenen leerplichtontheffing.

Indieners van het voorstel in de gemeenteraad zijn Werner Toonk (VVD), Maarten Poorter (PvdA) en Fenna Ulichki (GroenLinks). Concreet stellen zij zich voor dat er niet meer dan acht leerlingen in zo’n speciale klas komt. Door de kleine grootte is er ruimte voor extra begeleiding.

Stichting Mama Vita, een steungroep en platform voor ouders van kinderen met autisme, bedacht het voorstel. Zij schatten in dat er zo’n vierhonderd thuiszittende autistische kinderen in de omgeving Amsterdam zijn. Deze leerlingen krijgen nu leerplichtontheffing omdat zij Martine Delfos is ambassadeur van de stichting. Wat haar het meest aanspreekt is dat er ‘verbonden wordt in kracht, niet in een slachtofferrol.’

Hieronder licht zij toe waarom ze ambassadeur is geworden. ‘De ouders zijn het aller, allerbelangrijkste bij autisme.’

‘Werken met autisme maakt je een beter mens, onechtheid ketst zo af.’

Hier is het initiatiefvoorstel helemaal terug te lezen.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie