profiel

Maud van Zandvoort


Maud van Zandvoort
Bekijk mijn profiel

Erno Mijland


Erno Mijland
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

De wondervraag: ‘Stel dat… morgen alles anders is’ hetkind.org/?p=50208

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsbetrokkenen op Kempen Klic 2013 in Brabantse Eersel: ‘Kennis linken en bewust maken van kansen die er liggen’

6 juli 2013

Maud van Zandvoort

Leraren, leerlingen, ouders, ondernemers en vertegenwoordigers van het verenigingsleven ontmoeten elkaar op donderdag 3 oktober tijdens Kempen Klic 2013, een uniek social innovation event in Eersel. De organisatie is in handen van Wij De School, vijf gedreven onderwijsondernemers uit de Brabantse Kempen. Tijdens dit event laten ze de deelnemers hun concept ‘Kennis Linken In Communities’ (KLIC) ervaren. Doel: de gemeenschap  en ondernemers bewust krijgen van de toekomst en kansen die er liggen voor onderwijs en werk in de regio de Kempen. Kijk en lees verder.

Onze drive is om met dit event een beweging in de Kempen op gang te brengen, waarbij scholen en leraren ervaren, dat zij er niet alleen voor staan in het onderwijs.  Wij vinden dat onderwijs en opvoeden een gedeelde verantwoordelijkheid is van ons allemaal. Er liggen heel veel kansen voor het oprapen om kennis, ervaring en talenten van (groot)ouders, ondernemers, werknemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen met elkaar te verbinden en aan het onderwijs te linken. Op onze website ziet u al een aantal voorbeelden van dergelijke initiatieven.

Tijdens het event op 3 oktober presenteren we goede voorbeelden van ‘slimme scholen’ die kennis, ervaring en talent van ouders, ondernemers en verenigingsleven al volop weten te verzilveren. Enkele inspirerende sprekers zorgen voor ‘food for thought’. Daarnaast gaan we aan de slag met het bedenken van oplossingen, vanuit concrete vragen die op dit moment spelen bij de deelnemende scholen, zoals:

Welke realistische contexten in de omgeving van de school kunnen het leren verrijken?
Hoe gaan we om met de gevolgen van krimp?
Hoe kunnen we ouders écht betrekken bij de school?
Hoe kunnen we leerlingen boeien voor technologie en bètavakken middels samenwerking met lokale en regionale bedrijven uit de sector?
Wat kan onze school (met de omgeving) ondernemen om financieel meer armslag te krijgen?

Het voorlopige programma:
15:30 uur: Ontvangst
16:00 uur: Inspiratieprogramma met drie interessante sprekers.
17:00 uur: Uitleg over de rest van het programma, kennismaken met andere deelnemers en deelname aan zogenaamde Workshares.
18:00 uur: Hapje eten
18:30 uur: In groepen Kennis Linken aan de hand van concrete vragen vanuit scholen en bedrijven.
19:30 uur: Elevator pitches vanuit elke groep
19:50 uur: Afsluiting

Zowel Vencomatic, Rythovius College, het Heerbeeck College zijn reeds supporters en wij zijn momenteel in gesprek met een groot aantal andere scholen (po en vo), bedrijven, en leerlingen. Individuele deelname aan het event kost 25 euro. Is uw belangstelling gewekt? We zouden u als ondernemer, medewerker, ouder of leerling graag als deelnemer zien aan het event.  Aanmelden kan hier.

En we horen natuurlijk graag uw ideeën om Kempen Klic met ons tot een succes te maken. Wellicht is het voorzien in een spreker een mooie geste om uw naam aan te verbinden.

Bijgaande onze officiële uitnodiging  Daarmee kun je nog bekenden informeren over Kempen Klic 2013, het Samen Ondernemend Leren evenement in de Kempen. Ook hierbij de link voor meer achtergrondinformatie in de rechterkolom op onze website www.wijdeschool.nl

Kinderen doen gratis mee. Ideeën, vragen of meteen inschrijven?

Mail mij op Maudvzandvoort@gmail.com of bel op 06 21 260 121 (Maud van Zantvoort). 

Wij de School is…

Maud van Zandvoort
Jacline de Kort
André Slegers
Michelle Clement
Erno Mijland

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie