profiel

Carolyn Nagtzaam


Carolyn Nagtzaam
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Illustraties van Charlotte als inspiratie voor schoolkamers in Sinterklaasweek

23 november 2013

Carolyn Nagtzaam

Geplaatst in: Partnerschap,

sintttEerder bood lerares Carolyn Nagtzaam een kijkje in de  schoolwoonkamer van haar groep op Antonius Abt in Engelen. Maar in Sinterklaastijd gaat hetzelfde lokaal flink overhoop. Sinterklaas heeft een groot huis met veel verschillende kamers. Nagtzaam en de kinderen gebruiken het boek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons als inspiratiebron. Een reportage vol tips en handvatten, dat eerder is gepubliceerd in Mensenkinderen

Het lokaal wordt ingericht over het thema Sint. Samen met collega’s wordt het themaweb ingevuld. In het web staan de activiteiten die je met het thema kunt gaan doen. Het web wordt aangevuld met de ideeën van de kinderen. Er wordt met de kinderen besproken wat ze allemaal al weten over Sint en wat ze graag zouden willen weten over Sint. Daarna wordt er een brief gemaakt die mee naar huis gaat.

Lees verder in Rijke leeromgeving thema Sinterklaas

Charlotte Dematons (1957)  ging na haar middelbare school in Frankrijk naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Van Sinterklaas werden binnen vier jaar meer dan 100.000 exemplaren verkocht, ze werd in 2008 bekroond met een Gouden Penseel.

Carolyn Nagtzaam, onderbouwgroepsleider en onderwijsinhoudelijk specialist onderbouw op Antonius Abt in Engelen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie