profiel

Gerald Hüther


Gerald Huether
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
IDFA-docu Alphabet: betoog voor onderwijs dat nieuwsgierigheid en verbeelding stimuleert

24 november 2013

Gerald Huether

Het IDFA,  het Internationale Documentaire Festival in Amsterdam, is in volle gang. Ook  de laatste onderwijsfilm van de Oostenrijker Erwin Wagenhofer zal nog vijf keer vertoond worden. Wagenhofer is een activist met een camera, Alphabet een betoog voor onderwijs dat nieuwsgierigheid en verbeelding stimuleert. Het huidige onderwijssysteem doet dat niet, beweert hij. En om dat punt te ondersteunen, haalt hij tal van frisse, dwarse denkers (zoals de Duitse neurobioloog Gerald Hüther) voor zijn camera.

alphanbet

Alphabet

Armen over elkaar in de schoolbanken of schilderen waar je zin in hebt? Een aanklacht tegen competitief onderwijs en een pleidooi voor individuele verbeeldingskracht.

Alphabet draait nog vijf keer:

Tuschinski 1 za 23 nov. 15:30
EYE Cinema 1 zo 24 nov. 14:30
Munt 11 ma 25 nov. 19:30
Tuschinski 3 wo 27 nov. 20:30
Munt 13 do 28 nov. 13:15
Tuschinski 4 za 30 nov. 10:00
EYE Cinema 2 zo 01 dec. 10:30

Tijdens de 26ste editie van het IDFA (20 november – 1 december) beleven honderd documentaires hun wereldpremière. In totaal telt het programma 288 titels, waarvan 56 Nederlandse producties.  De keuze is gemaakt uit ruim 3000 inzendingen.

De Volkskrant-redactie selecteerde 24 films uit het enorme aanbod die het bezoeken meer dan waard zijn. Alphabet – de film van Erwin Wagendorfer – is er één van.

Trailer Alphabet

Hieronder ziet u de trailer, waarin de stem van sir Ken Robinson de openingsbeelden van kleur voorziet.

Geregeld mist Alphabet de nuance, maar met originele metaforen en dito dwarsverbanden prikkelt en provoceert Alphabet vrijwel onafgebroken, bijna twee uur lang. (Volkskrant – Berend Jan Bocking)

Facebook-pagina van de film: Alphabet

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie