profiel

Marcel van Herpen


Marcel van Herpen
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

We gaan het begrip 'volwassenheid' verder verkennen, zie ook nivoz-jaarthema en jaarprogramma: nivoz.nl/lezingen/jaart… twitter.com/nivoz/status/9…

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Ik, de Leraar: een boek uit liefde voor het vak, in het belang van alle kinderen. Bestel nu!

24 november 2013

Marcel van Herpen

‘Elke leerling wordt enorm blij als hij het gevoel krijgt dat hij er toe doet. Iedereen die lesgeeft trouwens ook. Dan is het dus het best als die twee elkaar kunnen versterken. Leraar en leerling samen. Dit boek legt uit hoe en waarom.’ Peter Heerschop – oud-docent, programma-maker, tv-presentator en cabaretier – las een voorpublicatie van ‘ Ik, de Leraar’.  Auteur Marcel van Herpen schreef het, vanuit liefde voor het vak, in het belang van ALLE kinderen en onze samenleving. Lees en bestel alvast, alléén HIER!

Cover_1.inddHet boek ‘Ik, de leraar‘  is de tweede boekuitgave van hetkind, na Levenslessen van meester Kanamori. Ik, de Leraar is te bestellen achter deze link Lees verder.

Nu bestellen, twee werkdagen later in huis!

Inleiding
Dit is de tijd waarin er op veel plekken in het onderwijs eenzijdig aandacht is voor een klein gedeelte van het curriculum. Het is de tijd dat selectie en ranglijsten heersen. Maar het is de hoogste tijd dat we onder ogen zien hoe we talenten van een complete generatie verloren laten gaan.

Maar onderwijs, leren en ontwikkelen vindt altijd plaats in een relatie tussen leraar en leerling. In het onderwijsproces heeft die leraar – waar en wanneer dan ook – de sleutelrol en is verbondenheid het antwoord.

‘Ik, de leraar’, dat ben jij! Ook als je schoolleider bent. Jíj bent de mogelijkheid om kinderen gelukkig en goed te laten opgroeien. Jíj, die niet wijst naar de minister, de inspecteur, de toetsen of methodes. Maar jíj, die als professional de volledige verantwoordelijkheid neemt voor jouw handelen.

Het kleurrijke boek (104 pagina’s) is geschreven uit liefde voor het vak, in het belang van ieder kind en ter aanmoediging van alle leraren, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. De auteur deelt praktijkverhalen, koppelt ze aan een heldere visie en draagt uiteindelijk een krachtige manifest uit. Het is een boek dat leraren tot steun is, een verlangen wekt en legitimering biedt.

Marcel van Herpen (1967) begeleidde talrijke pedagogische ontwikkeltrajecten in binnen- en buitenland en sprak op meer dan honderd congressen en conferenties. Hij is verbonden aan het NIVOZ en mede-oprichter van hetkind.org

Quote:

“Elke leerling wordt enorm blij als hij het gevoel krijgt dat hij er toe doet. Iedereen die lesgeeft trouwens ook. Dan is het dus het best als die twee elkaar kunnen versterken. Leraar en leerling samen. Dit boek legt uit hoe en waarom. Kortom, een boek dat er toe doet.”  Peter Heerschop, programma-maker, tv-presentator, cabaretier

“Mijn beste trainers waren ‘goede leraren’, omdat ze me vertrouwen gaven. Ze daagden me uit, moedigden me aan en waren beschikbaar. Altijd! Dat is cruciaal. Dit boek vertelt dát verhaal. Aan élke leraar.”  Ruud van Nistelrooy, ex-voetbalinternational

Reacties op ‘Ik, de leraar’ uit het onderwijsveld

5Aanrader! | (Door: Frank)
Het boek met veel plezier gelezen. Een aanrader voor iedereen die bij onderwijs betrokken is!

5Inspireratie – Onderwijs | (Door: Kamiel)
Dit boek laat je denken, inspireren en omdraaien!

5(Door: Gea)
Geweldig boek. Je leest het in een adem uit! Een en al herkenning.

5Inspirerend! | (Door: Martine)
Het lezen van het voorwoord alleen al heeft mij geïnspireerd! Mooi om af en toe even terug te halen wat míjn pedagogische opdracht is en hoe bewust ik daar mee bezig ben in de praktijk.

5Fijn boek! | (Door: Susanne)
Een bron van inspiratie!

5Positief geschreven boek | (Door: Hans)
Een fijn boek. Erg positief geschreven en vol met duidelijke voorbeelden.

5herkenning | (Door: Renee)
Bij het lezen van dit boek heb ik vaak gedacht ‘ ja, dit bedoel ik!’ Werken vanuit je hart, geloven in de mogelijkheden die elk kind! Zeer de moeite waard!

5zoveel herkenning! | (Door: Baukje)
Dit boek geeft woorden aan wat ik al jaren ervaar bij het lesgeven: het is de leraar die het ‘m doet en dat voelt de jongere/het kind. De relatie die je met je leerlingen hebt moet goed zijn en je houding oprecht, dan kun je met ze lezen en schrijven!

5Mooi! | (Door: Martine)
Een prachtig uitgangspunt om met collega’s over te praten, uit te wisselen, te delen.

5klus | (Door: Liesbeth)
Wat het zou het toch mooi zijn, als we zo’n ommezwaai zouden kunnen maken in het onderwijs. Een inspirerend boek,geschreven door een inspirerende man. 

Grote bestellingen van Ik, de Leraar:

Bij meer dan 10 boeken hanteren we een staffelkorting. Mail dan naar info@hetkind.org
t.a.v. Jetty van der Grift in Driebergen

Ø 10 boeken      17 euro

Ø 25 boeken      16 euro

Ø 100 boeken    15 euro

Ø 1000 boeken  14 euro

achterkant boek Marcel (met feesdtdagen)

Ik, de leraar

Marcel van Herpen

ISBN 978-90-819493-1-6
Prijs: 18 euro.

Bestel IK, DE LERAAR via deze link!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerdere uitgave van hetkind:

Levenslessen van meester Kanamori

Toshiro Kanamori

Prijs: 15 euro.
Te bestellen via deze link.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie