profiel

Ruud van Nistelrooy


Ruud van Nistelrooy
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Ruud van Nistelrooy vertelt over ‘zijn’ Academy, bedoeld voor kinderen (9-12) die weinig kansen ervaren

29 november 2013

Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy schuift vanavond om 22.30 uur aan tafel bij Humberto Tan, in RTL Late Night. Hij vertelt er over zijn stichting, de Ruud van Nistelrooy Academy, die probeert bij te dragen aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van meisjes en jongens tussen de 9 en 12  jaar die weinig kansen ervaren. Naast Eindhoven, Oss en Den Bosch werd begin deze week in Enschede de vierde locatie geopend. De coaches van de RvN Academy werken o.a. met de uitgangspunten van hetkind. Hier een prachtig filmpje en het laatste nieuws. 

opening enschede 2

Afgelopen maandag 25 november opende Ruud van Nistelrooy twee nieuwe locaties van zijn Academy in Enschede. De eersten buiten Brabant! Hij bezocht dertig kinderen die dit jaar beginnen, bij de Performance Factory en de Vitale Sportvereniging, Victoria ’28. Eerder is de RvN Academy al gestart in Oss, Den Bosch en Eindhoven, niet toevallig de plaatsen waar de voetballer en veelvoudig international tijdens zijn carrière actief was.

De Ruud van Nistelrooy Academy is een non-profitorganisatie die naar mooie dingen zoekt. Naar passie, vuur, naar talent. Want dat heeft ieder kind. En daarmee heeft ook ieder kind het vermogen om succesvol te zijn, op zijn of haar geheel eigen manier. Zelfs wanneer anderen – en hij of zij zelf – daar misschien nauwelijks (nog) in geloven.

Want dat gebeurt, bij de kinderen op wie wij ons richten. Meisjes en jongens die soms nauwelijks nog van een mooie toekomst durven dromen. Doordat ze ervaren dat de kans op een mooie toekomst niet voor iedereen gelijk is.

Neem Cecilo en Sasha:

cecilo.jpgsasha.jpg

Het kind op de foto is niet Cecilo/Sacha, maar een kind dat we heel erg bedanken omdat het model wilde staan.

Het gevaar dat zij en anderen lopen, is dat ze hun verwachtingen naar beneden bijstellen, van zichzelf en het leven. Dat hun zelfvertrouwen en de wil iets te bereiken langzaam afnemen. Dat ze een neerwaartse spiraal afglijden, waarbij ze gaan doen wat zoveel kinderen in hun situatie doen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek: zich aanpassen, aan de lage verwachtingen, en bevestigen dat ze nergens goed in zijn.

Psychologen noemen dit de self-fulfilling prophecy, onderwijskundigen het Pygmalion effect. Welke naam je ook gebruikt, de Ruud van Nistelrooy Academy stelt er een vaste overtuiging tegenover:

 ‘ Wij geloven dat alle kinderen de toekomst hebben, maar dat sommigen wel een duwtje in de rug nodig hebben’

Film

Een filmpje van 11 minuten over het werk van de Ruud van Nistelrooy Academy. Met dank aan Ank van Alebeek, die de productie verzorgde en tevens coach is in Eindhoven.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie