profiel

Christiaan Zandt


Christiaan Zandt
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Fred Donaldson PhD. in Wageningen: Spelen met kinderen, volwassenen en wilde dieren

14 december 2013

Christiaan Zandt

Christiaan Zandt is geïnteresseerd geraakt in  het werk van Fred Donaldson PhD. Fred speelt wereldwijd met kinderen, volwassenen en wilde dieren. Met Original Play adresseert hij op non-verbale manier de mechanismen waar kinderen en volwassenen onder lijden: competitie, pestgedrag, agressie en isolement. Original Play wordt steeds meer ‘ingezet’ op scholen en in zorginstellingen. Eind maart 2014 komt dr. Fred Donaldson voor een lezing (28 maart) en een tweedaagse workshop (29 en 30 maart) naar Nederland, naar Wageningen. Lees verder, bekijk een filmfragment en zie de mogelijkheden.

donaldson SFred Donaldson PhD. speelde eens in een roedel wolven toen het alfamannetje van de roedel zijn hoofd tussen zijn kaken greep. Fred werd zich bewust van de spanning die hij in zijn lijf had opgebouwd. Het alfamannetje (dat de roedel moet beschermen) interpreteerde deze spanning als gevaar. Fred zou ten dode zijn opgeschreven als hij nog langer gespannen bleef. Hij ontspande. De leider van de roedel liet zijn hoofd los en Fred speelde verder met de wolven. Op eenzelfde manier kan Fred spelen met kinderen die iedereen die te dicht bij komt, te lijf gaan. Original Play leert ons op een praktische manier hoe we veiligheid kunnen creëren door angst los te laten. Deze vaardigheden zijn zelfs bruikbaar met collega’s, echtgenoten, familie en andere gevaarlijke schepsels.

Original Play is het resultaat van decennialang onderzoek naar speelgedrag van kinderen, volwassenen en wilde dieren. Waar kinderen en volwassenen lijden onder competitie, pestgedrag, agressie en isolement draagt Original Play bij aan verbinding en vertrouwen.

Meer weten over Original Play? Kijk op www.originalplay.eu

Core Values, Principles and Benefits of Original Play (PDF)

Data

28 maart: lezing ‘Vrede is Kinderspel’ (19.30 – 22.00 uur)  – 25 euro.
29 en 30 maart: workshop (9.30 – 16.00 uur) – 325 euro (part.)/ 375 euro (zak.) Voor 1 februari aanmelden is 50 euro korting.

Locatie

Trainingscentrum Kenkon
Nieuwe Kanaal 11
Wageningen

Filmfragment uit ‘Promise of Play’
(tussen 3.02 – 9.00 min met Fred  Donaldson)

Meer weten over de lezing en/of de workshop? Klik hier.

DOWNLOAD: FLYER NEDERLANDS (PDF)   

Christiaan Zandt  heeft in 2006 Bisho opgericht om mensen en organisaties te ondersteunen. Die ondersteuning neemt vaak de vorm aan van training, advies of begeleiding. Boeddhisme, Geweldloze Communicatie ™ en Aikido vormen hierbij bronnen van inspiratie.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie