profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Symposium ‘Als Normaal Anders Is’, 13 januari, opnieuw in stadion AZ in Alkmaar

29 december 2013

robvanderpoel

Geplaatst in: Legitimering

 In de praktijk blijkt er een grote behoefte aan kennis en tips over het omgaan met een diversiteit aan leerlingen in de klas of op school. Meer dan 700 onderwijsprofessionals zijn vanuit die gedachte welkom op het zesde symposium ‘Als Normaal Anders Is’, op maandag 13 januari in het AFAS Stadion te Alkmaar. De editie van 2014 heeft als centrale vraag: Wat hebben onze kinderen nodig in de toekomst? Zijn we daarop voorbereid als onderwijsprofessionals? Welke keuzes maak je als individu en met je team? Hoe zit het met je kennis van social media en ICT? Hoe leer je kinderen kritisch denken? Hoe leren kinderen en hoe gaan zij om met de vele keuzes die zij hebben? Als ‘Normaal Anders Is’ wordt georganiseerd door Gedragpunt scholing en advies en Ambulante Begeleiding Helioskoop.  Lees verder.

Introductie:
Huidige ontwikkelingen in het onderwijs en de maatschappij vragen om een verschuiving van denken van ‘Wat is er mis?’ naar ‘Wat werkt?’. Daarin liggen kansen èn worden we gedwongen keuzes te maken. Kansen om ons beeld van onderwijs bij te stellen en te kiezen voor het accent op talenten en mogelijkheden van kinderen.

De editie 2014 van Als Normaal Anders Is heeft als centrale vraag: Wat hebben onze kinderen nodig in de toekomst? Zijn we daarop voorbereid als onderwijsprofessionals? Welke keuzes maak je als individu en met je team? Hoe zit het met je kennis van social media en ICT? Hoe leer je kinderen kritisch denken? Hoe leren kinderen en hoe gaan zij om met de vele keuzes die zij hebben?

Het is essentieel om met collega-professionals ervaringen uit te wisselen en bij te tanken. Om verfrissende ideeën op te doen en om gemotiveerd te raken door wat je hoort en ziet.

Als Normaal Anders Is wordt georganiseerd door Gedragpunt scholing en advies en Ambulante Begeleiding Helioskoop. Het symposium is bestemd voor alle onderwijsprofessionals. In de praktijk blijkt er een grote behoefte aan kennis en tips over het omgaan met een diversiteit aan leerlingen in de klas of op school. De presentaties en workshops gaan dan ook over recente ontwikkelingen in het (passend) onderwijs, gedrag, (senso)motoriek en persoonlijke ontwikkeling. Kent de docent zijn of haar leerling en is er echt contact? Afwisseling in het onderwijs en variatie in werkwijze maakt dat elke leerling de benodigde aandacht krijgt. Het symposium is tevens een dag waarop de docent centraal staat en extra aandacht krijgt.

Kansen en Keuzes

Datum: Maandag 13 januari 2014
Waar: AFAS (AZ) stadion Alkmaar
Voor wie: Voor alle onderwijsprofessionals (po en vo)
Entreeprijs: € 150,- bij voorinschrijving voor 1 november 2013
€ 165,- na 1 november 2013

Start inschrijven en programma bekend in september 2013
Voor meer informatie zie de website www.alsnormaalandersis.nl

Videoverslag van Symposium in januari 2013

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie