profiel

Claire Boonstra


Claire Boonstra
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Meeting van Operation Education vanmiddag in Zwolle, maar later ook in meer steden

15 januari 2014

Claire Boonstra

Geplaatst in: Samenleving,

Al sinds de start van Operation Education – het onderwijsinitiatief van Claire Boonstra – vinden er tweewekelijkse ontmoetingen plaats bij Seats2Meet in Utrecht. Het platform heeft inmiddels door het hele land volgers en dat betekent dat er ook in andere steden ‘ meetings’ en verdiepingssessies’ worden georganiseerd voor leraren en onderwijsbetrokkenen. In Zwolle (vanmiddag), Den Bosch (morgenmiddag) wordt een start gemaakt. Maar ook in Amersfoort, Eindhoven in Den Haag staat er wat te gebeuren. Lees verder.

œ Ontmoet: Maak kennis met verschillende mensen met een gedeelde visie op educatie en de samenleving en ontdek wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

œ Verdiept: Operation Education duikt de diepte in met verdiepingssessies. Ontmoet mensen die bezig zijn met dezelfde thema’s en ga met elkaar aan de slag.

Verslag van Festival of Solutions en meer links over Operation Education.

nieuweHoe start je een school?

Op 30 januari is er een œ Verdiept  in Utrecht, met de centrale vraag ‘Hoe start je een school?’  

Geïnteresseerd in wat er bij het starten van een school komt kijken?
Mensen ontmoeten die hun eigen school hebben?
Je visie of concept delen en feedback ontvangen?
Mensen ontmoeten die met jou willen bouwen?

Kom dan naar deze eerste sessie!.

Donderdag 30 januari 2014
Van: 17:00 t/m 21:00
Locatie:
 Seats2meet.com Utrecht CS
Aanmelden kan hier.

oeAGENDA (klik hier)

œ Ontmoet Zwolle – woensdag 15 januari van 14.00u tot 18.00u: Klik hier

œ Ontmoet Den Bosch – donderdag 16 januari van 19.30 tot 22.00: Link volgt

œ Ontmoet Utrecht – maandag 20 januari van 13.30u tot 16.30u: Link volgt

œ Ontmoet Utrecht – maandag 3 februari van 13.30u tot 16.30u: Link volgt

œ Ontmoet Utrecht – maandag 17 februari van 13.30u tot 16.30u: Link volgt

œ Ontmoet Zwolle – woensdag 19 februari van 15.00u tot 18.00u: Link volgt

œ Ontmoet Amersfoort – datum en link volgen

œ Ontmoet Eindhoven – datum en link volgen

œ Ontmoet Den Bosch – datum en link volgen

œ Ontmoet Den Haag – datum en link volgen

Visie van Operation Education

Wij, de mensen achter œ Operation Education, geloven dat er maar één manier is om, ook in een sterk veranderende samenleving, altijd inzetbaar te zijn, altijd van waarde te zijn voor onszelf en voor onze omgeving. En dat is dat we leren om zekerheden niet buíten onszelf te vinden – in bijvoorbeeld diploma’s, posities of systemen – maar ín onszelf, en in verbinding met onze omgeving. Dat kan als we onze eigen en unieke talenten, motivaties, persoonlijkheid en identiteit leren kennen, en deze zodanig leren te ontwikkelen dat we ze waardevol kunnen inzetten voor de samenleving. Iedereen is anders. Ieder ontwikkelpad is anders. Het onderwijs moet daarop inspelen.

Iedereen die de visie deelt van Operation Education kan in de eigen omgeving en binnen de eigen invloedssfeer een verschil maken. Of je nou als ouder op het schoolplein of aan de borreltafel met andere ouders praat, je als leerkracht of schoolleider laat inspireren door wat al werkt, of als je besluit je niet langer te laten leiden door het systeem maar weer door je eigen gevoel. Je kunt een eigen school oprichten. Stukken of ingezonden brieven gaan schrijven voor lokale of landelijke media. Met lokale of landelijke overheden praten. Je kunt besluiten die ene score op de eindtoets niet meer allesoverheersend belangrijk te vinden… enzovoorts, enzovoorts.

In de wereld van vandaag en morgen hebben we ieders unieke talenten nodig. We kunnen het ons niet langer veroorloven iedereen langs dezelfde lat te leggen en daarmee talent niet te ontdekken of zelfs kwijt te raken. œ Operation Education wil onderwijs dat ieders talenten centraal stelt. Er zijn al veel goede voorbeelden van hoe het onderwijs anders kan. Die willen we zichtbaar maken, verbinden en versterken!

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie