profiel

Michel van Ast


Michel van Ast
Bekijk mijn profiel

twitter

@VMBOOnStage @tommy_derksen @TRijlaarsdam Ha Corine, heb je deze Masterclass van Eva Klooster gezien --> wellicht boeiend voor jou en je vmbo-netwerk? hetkind.org/agenda/nivoz-m…

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Eventdag The Crowd op 1 februari in Huizen: leraren leren van elkaar

17 januari 2014

Michel van Ast

Geplaatst in: Samenleving,

The Crowd –  een open leergemeenschap voor en door leraren – organiseert Crowd-events, waarin thema’s en onderwerpen door Crowd-leden vaak heel praktisch worden ingevuld. Op zaterdag 1 februari zullen er in Huizen – bij mytylschool de Trappenberg – liefst vier events tegelijk plaatsvinden. In de ochtend en de middag kiezen deelnemers voor workshops die 2,5 uur duren. De onderwerpen op deze eventdag: ‘meervoudige intelligentie’, ‘digitaal toetsen’, ‘rubrics’ en ‘kleppen dicht. Lees verder. 

eventdagThe Crowd is een open professionele leergemeenschap, een netwerk en een platform voor onderwijsprofessionals die de regie voor een levenlang leren in eigen hand willen houden en samen willen werken aan inspirerend onderwijs voor de toekomst.

Het programma van 1 februari

9.30-9.45 Inloop en start event-wall*
9.45-12.15 Keuze tussen Digitaal toetsen en Meervoudige Intelligentie
12.15-13.00 LUNCH
13.00-15.30 Keuze tussen Rubrics en Kleppen Dicht
15.30-16.30 Lancering nieuwe website en borrelen en kijken naar de resultaten van de event-wall*

Digitaal Toetsen (door Patrick Vaanhold)
Toetsen doen we allemaal en dan vooral na de nodige instructie en verwerking om te zien hoe een leerling presteert. Soms stellen we aan het begin van een hoofdstuk een vraag om te kijken wat de leerlingen al weten. De eerste variant voeren we vaak op papier uit en de tweede al wandelend door de klas. Dit kan anders!
We maken steeds meer gebruik van ICT-middelen ter ondersteuning van onze lessen. Ook op het vlak van toetsen biedt ICT mooie mogelijkheden. Zo kun je aan het begin van een les inventariseren wat leerlingen al weten door bijvoorbeeld een korte poll te houden en dit te tonen op je digibord. Ook is het mogelijk om de toetsen die je normaal afneemt op papier, digitaal te laten maken en meteen een eerste resultaat te zien. En leerlingen laten oefenen met digitale oefentoetsen behoort ook tot de opties.
It’s Learning, QuestBase, Socrative, AnswerGarden, Mentimeter….. Wat gebruik je waarvoor, hoe ziet het eruit en hoe werkt het?

Meervoudig Intelligentie (door Liesbeth Breek)
In deze training gaan we in op de theorie van de Meervoudige Intelligentie van Howard Gardner en besteden we aandacht aan het boek Making Thinking Visible van Ron Ritchart. Zij zijn verbonden aan Harvard Graduate School of Education in Boston USA.

Deze workshop is interessant voor u als u antwoord zoekt op de vragen:
Hoe doe ik recht aan verschillen tussen leerlingen?
Welke werkvormen sluiten aan bij welke intelligentie/talent?
Hoe kan ik ervoor zorgen dat de denkvaardigheden in mijn les geprikkeld worden?
Hoe maak ik al mijn leerlingen actief?

Kleppen Dicht (door Michel van Ast)
Er is, volgens Kennisnet, veel evidentie dat technologie onderwijs efficiënter, effectiever en betekenisvoller maakt. Dat is misschien waar, maar tegelijkertijd is het niet de technologie alleen die daar voor zorgt. De docent blijft de sleutel in dit verhaal; hij of zij is degene die het grootste verschil kan maken voor zijn of haar leerlingen. Technologie kan daar op een positieve manier aan bijdragen.
In deze workshop ervaar je enkele activerende werkvormen waarbij technologie een toegevoegde waarde biedt. Je maakt kennis met verschillende manieren van de inzet van technologie waarmee het gemakkelijker wordt om aan te sluiten bij de individuele behoefte van jouw leerlingen.

Rubrics (door Willem Denijs)
Rubrics is een systematiek voor het beoordelen van vaardigheden.
Eerst deel je de vaardigheid op in deelvaardigheden. Bij die deelvaardigheden beschrijf je concreet waarneembaar gedrag dat onvoldoende, voldoende. goed, of zelfs uitstekend is.
Docenten en leerlingen weten zo precies wat zij aan toe zijn! Hierdoor wordt er meer geleerd en is de beoordeling beter onderbouwd.

Geen lid, maar wel geïnteresseerd? Meld je aan via patrick@thecrowd.nl

Locatie: Mytylschool de Trappenberg.
Crailoseweg 116-A, 1272 EX Huizen
Website: http://www.mytylschool-detrappenberg.nl

crowd crowd2Mytylschool De Trappenberg is een school voor speciaal onderwijs. De school heeft een afdeling SO (Speciaal Onderwijs: 4-12 jaar), een afdeling VSO (Voorgezet Speciaal Onderwijs: 12-18 jaar) en een afdeling DGO (Diploma Gericht Onderwijs: 12-18 jaar) met PRO, VMBO, HAVO en VWO leerlingen. De school telt ongeveer 200 leerlingen met een cluster 3 indicatie. In Nederland zijn ongeveer 30 mytylscholen.

Hoe werkt The Crowd?
Voor 250 euro per jaar word je lid. Lees verder.
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie