profiel

Gert Biesta


Gert-Biesta
Bekijk mijn profiel

twitter

Waardevol opvoeden in een improvisatiemaatschappij hetkind.org/?p=61740

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Krachtvoerlezing Gert Biesta in Amsterdam: ‘Waartoe moet onderwijs worden gegeven’

23 januari 2014

Gert-Biesta

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

In het kader van de reeks Krachtvoerlezingen verschijnt Gert Biesta op dinsdagmiddag 11 februari ten tonele op de Hogeschool van Amsterdam. Hij pleit voor het vermogen van leraren om binnen teams en scholen de morele dialoog te (kunnen) voeren, niet alleen over de vraag hoe onderwijs gegeven moet worden, maar vooral ook over de vraag waartoe er onderwijs gegeven moet worden. De (gratis) lezing – georganiseerd door het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de HvA – duurt drie kwartier en wordt gevolgd door een discussie.

Gert-BiestaGert Biesta is hoogleraar aan de Université Luxembourg en voorheen aan de University of Stirling. Hij heeft in de afgelopen jaren veel aandacht gekregen voor zijn scherpe analyses van onderwijsontwikkelingen. Zijn kritische houding ten aanzien van de meetcultuur in het onderwijs, ten aanzien van de balans tussen de verschillende functies van het onderwijs (kwalificatie, socialisatie en identificatie), en ten aanzien van de nadruk op leren zonder de inhoud te benoemen prikkelt en inspireert veel mensen.

Informatie over de precieze inhoud van zijn Krachtvoerlezing op 11 februari volgt binnenkort op de website van HvA, maar u kunt nu alvast de datum in uw agenda noteren en u opgeven via onderstaande link.

Programma

16.00 – 16.05: Inleiding door Marco Snoek, lector Leren en Innoveren
16.05 – 16.50: Presentatie door dr. Gert Biesta, werkzaam bij de Universiteit van Luxemburg
16.50 – 17.30: Discussie
17.30 – 18.15: Borrel

U kunt zich hier aanmelden.

Kijk voor meer informatie: https://www.hva.nl/kenniscentrum-doo/

Tijdstip:
dinsdag 11 februari 2014 van 16.00 tot 18.00 uur

logo-hvaLocatie:
Hogeschool van Amsterdam, Benno Premsela Huis,
Rhijnspoorplein 1,1091 GC Amsterdam,
Collegezaal BPH 00B02
.
Het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding wil met de reeks Krachtvoerlezingen inspelen op actuele onderwerpen, door wetenschappers, beleidsmakers en praktijkdeskundigen bij elkaar te brengen. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor medewerkers en studenten van de Hogeschool van Amsterdam, geïnteresseerden uit de praktijk van onderwijs en opvoeding, beleidsmakers en bestuurders.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie