profiel

Otto Scharmer


Otto-Scharmer
Bekijk mijn profiel

twitter

De leraar als inspirator: over de morele voorbeeldfunctie hetkind.org/?p=61710

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Otto Scharmer op 24 maart in Utrecht: via ‘Duurzaam leren’ naar ‘Leidinggeven vanuit de toekomst’

9 februari 2014

Otto-Scharmer

Otto Scharmer – in 2011 al eens spreker op een symposium van Duurzaam leren en hetkind, zie hier – is maandag 24 maart in de Jaarbeurs in Utrecht om in te gaan op zijn nieuwste boek ‘Leiden vanuit de Toekomst’. Tijdens een dynamisch programma krijg je inzichten aangereikt op gebied van leiderschap, economische vooruitgang na de crisis en een nieuwe wijze van denken. Immers, Leiders die leidinggeven vanuit de toekomst zijn in staat co-creatieve processen te stimuleren en te begeleiden. Dat zijn leiders die verschillende stakeholders met elkaar verbinden, zodat co-creatie tot stand kan komen. Mensen met een visie, die zien wat er nodig is en die weten dat verandering nodig is om vooruit te gaan. Tickets kosten 99 euro. 

u

Let op: de locatie voor De dag met Otto Scharmer op 24 maart 2014 is gewijzigd, deze zal plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht.
Maandag 24 en dinsdag 25 maart wordt in Den Haag de Nuclear Security Summit (NSS) gehouden. Daardoor is zeer ernstige verkeershinder tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. We hebben contact gehad met de verantwoordelijke organisaties en in overleg besloten de locatie te wijzigen om de dag zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Via het wegennet én het openbaar vervoer is de Jaarbeurs in Utrecht een stuk eenvoudiger te bereiken op 24 maart.

Eerder op hetkind.org
Over het werk van Otto Scharmer: Theorie U –> klik hier
Scharmer: ‘Onderwijs zonder ontkoppelingen kan van grote waarde zijn in crisistijd én bij gewenste shift in bewustzijn’ –> klik hier
Scharmer: Onderwijs gaat over het doen ontbranden van het vuur –> klik hier
Van Ego-systeem naar Eco-systeem: van eigenbelang naar gezamenlijk belang
We staan aan het begin van een nieuw economisch systeem: economie 4.0. Een systeem waarbij het competitieve vrijemarkt denken wordt overstegen door co-creatie en diepere vormen van kennis. Verouderde patronen uit de vrijemarkt economie werken niet meer voor de complexe mondiale problemen binnen onze huidige 4.0 economie. Zoals Einstein al zei: problemen oplossen met hetzelfde bewustzijn waarmee ze gecreëerd zijn, werkt niet.

Er is een nieuwe vorm van leiderschap nodig voor de tijd waarin we nu leven
Leiders die leidinggeven vanuit de toekomst zijn in staat co-creatieve processen te stimuleren en te begeleiden. Dat zijn leiders die verschillende stakeholders met elkaar verbinden, zodat co-creatie tot stand kan komen. Mensen met een visie, die zien wat er nodig is en die weten dat verandering nodig is om vooruit te gaan.

Wie is Otto Scharmer?
Dr. Otto Scharmer is senior docent bij het Massachusetts Institute of Technology en grondlegger van de leerstoel ELIAS (Emerging Leaders for Innovation Across Sectors: leiderschapsontwikkeling voor innovatie door sectoren heen), een platform dat twintig leidende mondiale instituties verbindt door drie sectoren heen: bedrijfsleven, regering en burgermaatschappij, om aan prototypen te werken van substantiële systeeminnovaties voor een meer duurzame wereld.
In zijn nieuwste boek ‘Leading from the Emerging Future; from Ego-system to Eco-system economies’ staat hij stil bij complexe problemen van deze tijd. Het gaat dan over wereldwijde crises van financiën, voedsel en brandstof. Maar Scharmer schrijft ook over water, schaarste van hulpbronnen en armoede. In het boek geeft hij inzicht in de wijze waarop we collectief reageren op crises en hoe we zouden moeten reageren. Hij introduceert een nieuwe manier van denken die noodzakelijk is voor de tijd waarin we nu leven en onze toekomst.

leadingVoor wie
Deze dag is een must voor iedereen die geïnspireerd en gemotiveerd is om organisaties en de samenleving te transformeren naar een eco-systeem bewustzijn, zodat we samen werken aan een duurzaam en effectiever werkklimaat. Deze dag is speciaal voor jou als jij een leider, manager, consultant, trainer, vernieuwer, change manager bent die zich bezig houdt met het beter laten functioneren van organisaties en teams.

Aanmelden kan via de website van Het Eerste Huis, de organisator, klik hier.

Datum:  maandag 24 maart 2014 – 10:00 tot 16:30
Prijs:  € 119,79 incl. 21% btw(€ 20,79)
Locatie:  ForumZaal, RAI Amsterdam

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie