profiel

Rik Seveke


Rik Seveke
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Bij voldoende vraag komt – na Alfie Kohn – ook Richard Gerver als spreker naar Nederland. Doet u mee?

16 februari 2014

Rik Seveke

Rik Seveke wil Richard Gerver naar Nederland halen voor een lezing. Dat gebeurt in samenwerking met LiveOnDemand, zoals eerder Alfie Kohn naar Amsterdam is gekomen. Bij een minimaal aantal financiële  steunbetuigingen komt de Engelse onderwijsadviseur, oud-schooldirecteur en docent. Plaats en datum volgen.

Gerver begon zijn onderwijscarrière in 1992 en maakte al snel nationaal furore. Hij werd in 1997  uitgeroepen tot één van de beste leerkrachten van Engeland. In 2002 werd hij directeur van basisschool Grange die structureel laag scoorde op de nationale testen, een zwaar gedemoraliseerde staf had én op het punt stond zijn hekken voorgoed te sluiten. Slechts drie jaar later won Gerver de prijs voor schoolleider-van-het-Jaar. Wilt u in de mogelijke komst van Gerwer investeren, dan leest u meer op de website van De Balie en LiveonDemand, de crowdfunding-site.

gerver Over Richard Gerver
In 2003 werkte Gerver samen met Tony Blair op het gebied van onderwijs als adviseur. In 2006 werd hij geëerd voor zijn werk op de UNESCO Kunsten Onderwijs Conferentie in Lissabon. In datzelfde jaar adviseerde hij Chinese beleidsmakers in Shanghai over transitie binnen het onderwijs. Inmiddels reist Gerver de hele wereld over om te spreken over onderwijs, maar ook over omgang met veranderende omstandigheden in meer algemene zin. De drie basisprincipes die de filosofie vormen zijn communicatie, ontwikkeling (empowerment) en impact.

Gerver begon zijn onderwijscarrière in 1992 en maakte al snel nationaal furore, om in 1997 te worden uitgeroepen tot één van de beste leerkrachten van Engeland. In 2002 werd hij directeur van basisschool Grange die structureel laag scoorde op de nationale testen, een zwaar gedemoraliseerde staf had én op het punt stond zijn hekken voorgoed te sluiten. Slechts drie jaar later won Gerver de Schoolleider- van- het- Jaar- prijs voor zijn werk bij deze school. Vanaf toen wilden wereldwijd mensen leren over zijn organisatorische filosofie van ‘Leven, Leren, Lachen’ en hoe hij dit samen met zijn docenten in een onderwijsmodel heeft gegoten in 18 maanden tijd.

Publicaties
Zijn boek over zijn werk bij Grange – Creating Tomorrow’s Schools Today – werd een wereldwijde bestseller. Zijn tweede boek – Change, dat verhaalt over persoonlijke en professionele omgang met verandering in de 21ste eeuw – levert hem uitnodigingen op van multinationals zoals Microsoft, Google en Telefonica.

indexSir Ken Robinson
Gerver werkt nauw samen met Sir Ken Robinson, dé expert en voorvechter van creativiteit en innovatie in het onderwijs en het bedrijfsleven. Robinson noemt Gerver een van de meest uitzonderlijke onderwijskundige leiders van deze tijd en stelt dat Gerver in de praktijk heeft gebracht wat Robinson zelf in theorie verkondigt.

Graag halen we Richard Gerver naar De Balie voor een lezing over het onderwijs. Hoe kan je op school een cultuur creëren waarin creativiteit en constante verandering worden omarmd door de staf en de leerlingen?

Hoe werkt LiveonDemand?
Overtuigd? Dan gaat u naar crowdfunding-site LiveonDemand en koopt u een Golden Ticket voor 40 euro. Als u een Golden Ticket koopt en de lezing gaat door, dan krijgt u privileges, zoals een meet & greet etc. Als binnen de gezette termijn 40 Golden Tickets (20% van het aantal kaarten) zijn verkocht, dan gaat het evenement in de publieke verkoop voor 45 euro per kaartje. Als vervolgens 70% van alle kaarten is verkocht, dan gaat het evenement definitief door. Lukt dat niet, dan krijgt u uiteraard uw geld terug. De laatste 30% van de kaartjes wordt verkocht voor 50 euro per stuk.

Klik hier

Rik Seveke is programmamaker bij De Balie en socioloog.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie