profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

Onze diverse identiteiten: wat zie jij: een vrouw met hoofddoek of een moeder? Een puber met hoodie of 'n muziekfan? hetkind.org/?p=61693

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Kinderopvang bij de allerjongsten: debat op 6 maart in Amsterdam

22 februari 2014

Annonay Andersson

Donderdagavond 6 maart aanstaande wordt in het NRC-café in Amsterdam een debat gehouden over kinderopvang van kinderen van 0 tot 1 jaar. De centrale vraag is: hoe richten we de samenleving en de kinderopvangsector zó in dat de rechten en behoeften van deze jonge kinderen geborgd zijn? Kinderombudsman Marc Dullaert gaat in gesprek met een aantal experts op dit gebied, waarna een open gesprek met het publiek gevoerd zal worden. De entree is gratis.

nrc1Hoe richten we onze samenleving zo in dat de rechten en behoeften van jonge kinderen gegarandeerd zijn? Het burger Ministerie voor het Kind onderzoekt de ontwikkelingen in en rond het dossier Kinderopvang.

Op deze avond laat de nationale Kinderombudsman, Marc Dullaert, zich over dit thema informeren door o.a. Rien van IJzendoorn (hoogleraar Gezinspedagogiek),  Serv Vinders (Child Care International) en Geert de Wit (directeur Kinderstad). Centrale vraag is: hoe richten we de samenleving en de kinderopvangsector zó in dat de rechten en behoeften van deze jonge kinderen geborgd zijn, en dat ouders kunnen werken zonder onnodige risico’s te nemen met jonge baby’s?

Het tweede deel van de avond bestaat uit een open gesprek met het publiek in de zaal. Aan de hand van een serie stellingen gaat gespreksleider Martijn de Greve op zoek naar de wenselijkheid en minimale kwaliteitseisen van groepsopvang voor baby’s. Het publiek zal bestaan uit deskundigen uit de wetenschap en de praktijk, en andere belangstellenden. Graag nodigen wij u uit om met ons van gedachten te komen wisselen.

Datum: Donderdag 6 maart 2014

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Plaats: NRC Restaurant Café, Rokin 65, 1012 KK Amsterdam, 020-7553562

Toegang: Gratis entree

Mocht er op deze avond voldoende gedeelde visie en draagvlak bestaan, dan volgt een tweede NRC-café over dit onderwerp in het najaar. De tussenliggende periode zal dan worden benut om een manifest met concrete beleidsvoorstellen op te stellen en dit te laten ondertekenen door zoveel mogelijk relevante partijen. .

Deze avond is een samenwerking van de Kinderombudsman, de schrijvers/journalisten Ewoud Poerink en Marilse Eerkens (vaste medewerkers van De Correspondent) en het NRC-café.

Update 25 februari 2014: helaas is dit café volgeboekt. Mail voor meer informatie naar: reserveren@nrcrestaurantcafe.nl

Meer informatie. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie