profiel

Guido Crolla


Bekijk mijn profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Veel volwassenen lijken bang te zijn dat een (klein) kind de baas over ze speelt’ hetkind.org/2015/08/30/dis…

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
OnderWijsNeuzen: ‘Superpersoonlijk. Groter dan jezelf. En iedereen kan erbij!’

27 mei 2014

Guido Crolla

Geplaatst in: Legitimering

Is dit de start van een eindeloze serie OnderWijsNeuzen? In een ontmoeting met Guido Crolla sprak Rob van der Poel als betrokkene over de betekenis van het vertellen en delen van onderwijsverhalen. Voor hemzelf, voor anderen en voor het onderwijs. Met de camera/Guido als onmisbare vragensteller en getuige ging hij op zoek naar zijn eigen verhaal: persoonlijk, kwetsbaar en uiteindelijk ‘groter’ dan zichzelf. De uitnodiging – aan het einde van het filmpje – is een logisch gevolg. Immers…Iedereen kan erbij! 

Guido Crolla probeert mensen in beeld te brengen – jongeren, studenten, leraren – die  een tipje oplichten van wat hen drijft, waar ze gepassioneerd voor zijn, waar het hen om gaat. Deze filmpjes doen recht aan de authenticiteit en de uniciteit van de persoon en zijn bijdrage aan het onderwijs.

In de aanpak van Guido is de camera een stille getuige. Het verhaal ontstaat vanuit de ontmoeting, vanuit het contact, aan de hand van fundamentele vragen. OnderWijsNeuzen noemt hij zijn nieuwste project. En iedereen kan erbij!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie