profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderzoek naar het zelfbeeld van leerlingen met een diagnose hetkind.org/?p=61800

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Jaarboek van hetkind: 25 waardevolle verhalen voor goed onderwijs

25 juni 2014

robvanderpoel

Vier jaar na de start van het platform hetkind, verscheen het eerste Jaarboek. Het fraai vormgegeven werk (192 bladzijden) is samengesteld uit de mooiste bijdrages aan de site, aangevuld met tien speciaal voor deze exclusieve uitgave geschreven verhalen. Lees meer, bekijk de inhoudsopgave en bestel.

hetkind jaarboek voorkantHet Jaarboek 2014 – waardevolle verhalen voor goed onderwijs – is HIER te bestellen. Het kost 24 euro.

Donateurs van hetkind (50 euro/jaar) ontvangen het Jaarboek, plus een speciale uitgave ‘NIVOZ en de urgentie van goed onderwijs. Klik HIER.

Over het Jaarboek

Aan het Jaarboek 2014 is bijgedragen door leraren, schoolleiders, wetenschappers, ouders en onderwijsbetrokkenen. De verhalen zijn vanuit verschillende perspectieven geschreven en kleuren een pedagogisch goede onderwijspraktijk.

hetkind inspireert
Leef mee met een schoolleider, die met de wijkagent en jeugdzorg, de opvoeding van een kwetsbare kleuter op zich neemt. Lees hoe een filosofe haar kunde dagelijks inzet op haar basisschool. Ontdek hoe een eindexamenklas maar één ding wil: een leraar die hen écht ziet. Leer hoe een wetenschapper het idee van burgerschap kantelt en een nieuwe werkelijkheid schept in de klas. En kijk hoe een leerkracht pestgedrag niet oplost met een protocol, maar met tact én met haar hele klas.

hetkind legitimeert
Onderwijs en opvoeding van onze kinderen – het gaat ons allemaal aan. Ieder heeft zijn specifieke verantwoordelijkheid waarop dagelijks een appèl wordt gedaan. Dit boek benadrukt de zeven leidende principes van hetkind, maar doet ze ook schudden, groeien en verdiepen: een levende legitimering voor jouw onderwijs- en opvoedingspraktijk.

hetkind verbindt
We gaan uit van vertrouwen in àlle kinderen, in hun eigen ontwikkeling en in hun talenten. Het online platform wordt inmiddels door tienduizenden gevonden, gewaardeerd en gevoed. Bezoekers lezen dagelijks nieuwe artikelen, gaan zelf schrijven en delen, ontmoeten elkaar op conferenties, onderwijsavonden en in onderwijscafés. Het belangrijkste: de kinderen varen er wel bij.

Inhoudsopgave

hkinh1hkinh2

 

hetkindinh 3Sillu

 

 

nivoz boek voorkantDonateurschap

Hetkind is een initiatief van het NIVOZ dat in de beginfase in de financiële zorg en behoefte kon voorzien dankzij een aantal private fondsen. Vier jaar verder is het platform gegroeid tot een waardevolle plaats voor heel veel mensen en doen we een beroep op het onderwijsveld zelf: leraren, schoolleiders, ouders, onderwijs-en kindbegeleiders en de lerarenopleiders.

Met een jaarlijkse bijdrage van 50 euro helpt u hetkind verder op de in 2010 ingeslagen weg en draagt u bij aan het gewicht van de hetkind-activiteiten. Met het donateurschap geeft ook u een stem aan hetkind in het publieke domein ten behoeve van goed onderwijs.

Donateurs van hetkind (50 euro per jaar) ontvangen Het Jaarboek 2014 – Waardevolle verhalen voor goed onderwijs, plus de speciale uitgave ‘NIVOZ en de urgentie van goed onderwijs’.

  • Om donateur te worden (50 euro/jaar), klik op deze link.
    (u ontvangt zowel het Jaarboek als de speciale  NIVOZ-uitgave)
  • Om Het Jaarboek 2014 (24 euro) te bestellen, klik op deze link.
  • Om het boek ‘NIVOZ en de urgentie van goed onderwijs’ (10 euro) te bestellen, klik hier.

 

Klein boekje: wat is de waarde van hetkind voor jou?

Sinds 2010 is Hetkind bezig om een plaats te creëren – online en offline – waar onderwijsmensen en betrokkenen in gesprek zijn over hun praktijk. Veel goede voorbeelden, waar de pedagogische opdracht doorheen schijnt en waarin de ontwikkeling van leerlingen voorop staat. We vroegen een aantal hetkind-volgers naar de waarde – persoonlijk en professioneel – van het platform: naar de betekenis voor hun ontwikkeling, als onderwijzer en/of opvoeder. Het boekje geeft een eerste indruk.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie