profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Nederlandse vertaling van boek Brené Brown: ‘De moed van imperfectie’

23 juli 2014

Annonay Andersson

Geplaatst in: Samenleving,

‘You can’t get to courage without walking through vulnerability.’ Onderzoekster Brené Brown werd wereldberoemd met haar twee Tedtalks over kwetsbaarheid en schaamte. Ze schreef er een bestseller over, dat nu vertaald is in het Nederlands: De  moed van imperfectie – laat gaan wie je denkt te moeten zijn.’ In haar boek pakt Brown alle duistere emoties aan die de weg naar een voller leven belemmeren. In de Volkskrant lichtte ze onlangs haar stellingen toe: ‘Moed is een soort spier, een kwestie van trainen.’

download (9)Op basis van haar jarenlange onderzoek kwam Brown tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Ze beschrijft hoe compassie, moed en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. ‘De moed van imperfectie’ gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Een greep uit haar uitspraken:

‘Er is niks mis mee om dingen goed te willen doen, maar je moet je eigen doelen nastreven, niet die van anderen.’

‘Evenwichtige mensen zeggen: ook al lukt niet alles, ik ben goed genoeg.’

‘Schaamte zegt: ik ben slecht – waarom zou ik dan niet meteen ook slechte dingen doen?’

‘De meesten van ons wantrouwen perfectie. Dat is een goed instinct. We willen ook graag dat anderen hun kwetsbaarheid tonen.’

download (10)Brown leidt haar boek als volgt in: ‘Bezield leven betekent leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Het betekent dat je moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek toekent in je leven, waardoor je ’s ochtends bij het wakker worden denkt: wat ik vandaag ook doe of laat, ik ben goed genoeg.’

Lees meer.

Dr. Brené Brown is professor aan de universiteit van Houston waar ze jarenlang onderzoek deed naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Haar TEDTalk is meer dan tien miljoen keer bekeken en staat in de top 10 van best  bekeken lezingen. Brené woont in Houston, samen met haar echtgenoot Steve en hun twee kinderen Ellen en Charlie.

Onderwijsavonden in Driebergen
Aftrap al op 10 september –> Bestel!

Op woensdag 10 september – kort na de zomervakantie – start een nieuwe serie Onderwijsavonden in Driebergen. Luc Stevens duidt op die eerste avond de voorbije jaren, waarin vooraanstaande sprekers inspirerende bijdragen leverden ten dienste van onderwijsontwikkeling, Wat is de rode lijn, wat zijn  de vertrekpunten van waaruit we de dagelijkse praktijk tegemoet  treden?

De Onderwijsavonden worden gehouden in theater Maitland, op landgoed De Horst in Driebergen dat plaats biedt aan maximaal 300 mensen. We starten om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur is er een inloop. Achter deze link leest u over de hele serie, ziet u  de exacte data en meer over de zeven sprekers. Een losse entreekaart kost 30 euro. Passepartout-kaarthouders betalen 175 euro en zijn verzekerd van een plaats op 15 januari (Peter Heerschop en Marcel van Herpen).

–> U kunt zich HIER aanmelden

—————

Conferentie Leider zijn op 24 september

Deze conferentie in theater Maitland in Driebergen richt zich op schoolleiders, rectoren en bestuurders uit alle onderwijssectoren. De bekende denkers en wetenschappers Dolf van den Berg en Gert Biesta zullen de conferentie op woensdag 24 september inleiden en hun concepten presenteren aan de deelnemers. Marcel van Herpen en Luc Stevens zullen het begrip Pedagogisch Leiderschap uitwerken. Verder zullen deelnemers uitgenodigd worden om te reflecteren op hun eigen leiderschap en zal de conferentie rijk zijn aan voorbeelden van (school)leiders waarmee de deelnemers zich persoonlijk kunnen verstaan. –> KLIK hier.

Datum: woensdag 24 september 2014 – 9.00 – 17.00 uur.
Locatie: Landgoed de Horst, De Horst 1, Driebergen
Kosten: € 145,- 
inclusief boek

Of ‘Leidinggevende, wie ben je’ van Dolf van den Berg, Luc Stevens en Roland Vandenberghe.
Of ‘Zichtbaar! Ambities van schoolbestuurders in persoonlijke verhalen’ door werkgroep Zichtbaar!

Aanmelding: info@nivoz.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie