inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Ken Robinson


Ken Robinson
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Animatiefilm Changing Education Paradigms van Sir Ken Robinson twaalf miljoen keer bekeken

9 september 2014

Ken Robinson

De animatiefilm Changing Education Paradigm van Sir Ken Robinson over de noodzakelijke veranderingen in onderwijs, is op You Tube binnen enkele jaren tijd twaalf miljoen keer bekeken. Hij illustreert hierin niet alleen de noodzaak van onderwijshervormingen, maar legitimeert deze vanuit verschillende invalshoeken.

Over bij voorbeeld de toename van het aantal leerlingen met ADHD waarin hij niet gelooft. ‘Our children are living in the most intensive stimulating period in history of earth.’ Kinderen worden, vervolgt Sir Ken Robinson, overweldigd door grote hoeveelheden informatie en uiteenlopende bronnen van afleiding, overal waarneembaar.

Leerlingen krijgen middelen als Ritalin om ze te laten focussen en hen te kalmeren. Wat deze leerlingen willen, is echter geen ‘boring stuff at school’. Creatieve vakken zijn van het huidige economisch onderwijssysteem de dupe. Terwijl juist daarbij voor hen ook een van de oplossingen ligt. Zie: