inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Heleen de Bruijn


Heleen de Bruijn
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsinspiratie is er overal, ook in de sloppenwijken van Rio

25 december 2014

Heleen de Bruijn

Inspiratie is overal, dichtbij en ver weg. Carles LeadBeater, een autoriteit op het gebied van innovatie en creativiteit, bezoekt ontwikkelingslanden en sloppenwijken, waar ‘scholen’ in niets lijken op de onze en het onderwijs een manier is om te overleven of aan de bestaande situatie te ontsnappen. In het filmpje Innovation in the slums reikt hij voorbeelden aan waarmee ontwikkelde landen verder kunnen. Hij pleit voor radicale veranderingen, voor persoonlijke benadering, samenwerken en het omarmen van de technologie.

Charles Leadbeater ging op zoek naar radicale nieuwe onderwijsvormen – en vond ze in de sloppenwijken van Rio en Kibera, waar de armste kinderen van de wereld transformatieve nieuwe leervormen vinden. En deze informele, ontwrichtende nieuwe soort van school, zegt hij, is wat alle scholen moeten worden.