profiel

Heleen de Bruijn


Heleen de Bruijn
Bekijk mijn profiel

twitter

Volgende week maandagavond 26 maart biedt NIVOZ weer twee uur gelegenheid om kosteloos te proeven aan het traject pedagogische tact. Voor leraren en schoolleiders en andere geïnteresseerden die met de eigen ervaring aan de slag willen... aanmelden via nivoz.nl/trajecten/proe…

Ongeveer 2 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Onderwijsinspiratie is er overal, ook in de sloppenwijken van Rio

25 december 2014

Heleen de Bruijn

Inspiratie is overal, dichtbij en ver weg. Carles LeadBeater, een autoriteit op het gebied van innovatie en creativiteit, bezoekt ontwikkelingslanden en sloppenwijken, waar ‘scholen’ in niets lijken op de onze en het onderwijs een manier is om te overleven of aan de bestaande situatie te ontsnappen. In het filmpje Innovation in the slums reikt hij voorbeelden aan waarmee ontwikkelde landen verder kunnen. Hij pleit voor radicale veranderingen, voor persoonlijke benadering, samenwerken en het omarmen van de technologie.

Charles Leadbeater ging op zoek naar radicale nieuwe onderwijsvormen – en vond ze in de sloppenwijken van Rio en Kibera, waar de armste kinderen van de wereld transformatieve nieuwe leervormen vinden. En deze informele, ontwrichtende nieuwe soort van school, zegt hij, is wat alle scholen moeten worden.

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie