profiel

Jorus Rompa


Jorus Rompa
Bekijk mijn profiel

twitter

Reflecteren op intensieve theateravond Kings of War: een nobel streven, maar soms een brug te ver hetkind.org/?p=62590

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé Tilburg op 27 januari met als thema: Verwondering in de les

15 januari 2015

Jorus Rompa

Geplaatst in:

Op dinsdagavond 27 januari zal er een tweede Onderwijscafé in Tilburg plaatsvinden. In De Kennismakerij (Spoorzone, ingang hal 88) gaan we in dialoog over het thema: ‘verwondering (in de les)’. Filosoof Herman de Regt, universitair hoofddocent Wetenschapsfilosofie en vice-decaan Onderwijs van Tilburg School of Humanities (Tilburg University), zal de avond op inspirerende wijze inleiden. Wat is de betekenis van verwondering in de menselijke ontwikkeling en wat betekend dit voor het onderwijs? We zullen vervolgens aan de hand van onze eigen ervaringen in gesprek gaan middels de dialoogmethodiek van Stichting Nederland in Dialoog, begeleid door minimaal vier trainde gespreksleiders (Tilburg in Dialoog). Het programma start om 19:00 en duurt tot 21:00. De avond eindigt met een informele borrel. Aanmelden is verplicht via wkbrabant@gmail.com

Hetkind-themalogo-onderwijscafeStudent pedagogiek Jorus Rompa is opnieuw initiatiefnemer van het onderwijscafé in Tilburg. Hij is verbonden aan het Wetenschapsknooppunt Brabant (samenwerkingsverband van Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven) en actief binnen stichting Nederland in Dialoog. Op 4 november was het eerste Onderwijscafé in Tilburg, waarin de dialoog een voorname plek kreeg in kennisdeling en kennisverwerving.

Rompa heeft inmiddels interesse van een aantal partners gekregen in zijn missie om door heel Nederland onderwijscafés te laten plaatsvinden, vanuit een integrale denkwijze. Naast hetkind, Wetenschapsknkooppunt Brabant, stichting Nederland in Dialoog participeert ook Fontys stapsgewijs mee in dit ambitieuze plan. Leraren, schoolleiders, studenten en andere onderwijsbetrokkenen worden uitgenodigd om rondom thema’s in gesprek te gaan.

In de Bibliotheek Midden Brabant heeft Rompa een volgende partner gevonden. De Kennismakerij – bibliotheek nieuwe stijl – is een passende locatie die ter beschikking is gesteld. Het is een proeftuin in de Spoorzone, een dynamische en inspirerende plek waar je ontmoet, ontdekt, ontwikkelt en ontspant. De Kennismakerij legt verbinding tussen informatiebronnen, mensen en organisaties die elkaar kunnen helpen ontwikkelen.

Herman de Regt stelt graag vragen die andere niet stellen: ‘De waarde daarvan wordt zeker (h)erkend.’ Je vindt in deze link een interview met Herman de Regt.

Meer over Jorus Rompa en zijn café in het magazine van hetkind. Klik hier voor PDF.

Wie: Leerkrachten, docenten en studenten –  er is plaats voor 30 mensen en deelname is gratis. Wees er snel bij want vol = vol.
Wanneer: dinsdagavond 27 januari
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Waar: Spoorzone, Hal 88, De Kennismakerij
Aanmelden: Stuur je naam, functie en school naar wkbrabant@gmail.com

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie