inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘Ik wil de woorden “die hoort hier niet” nooit meer horen’ hetkind.org/?p=57231

Gisteren op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Overrompelend, energiek, ontroerend, dat was Kanamori Sensei in klas van Comenius: kijk mee!

18 mei 2015

robvanderpoel

Het Comenius in Capelle a/d IJssel (VO-school) ontving  in september 2012  Toshiro Kanamori. De Japanse leraar gaf les aan tto-leerlingen van 13-14 jaar, die daarvan eerder al  zelf verslag deden. Nu is er een filmpje van een dikke minuut: overrompelend, energiek en ontroerend! Kijk mee. 

Spannend was het wachten voor de tto leerlingen. De documentaire was bekeken en die vonden zij indrukwekkend. Wetende dat Kanamori graag echt contact wilde maken, hadden de leerlingen vragen voor zichzelf al benoemd.En dan staat hij in de klas. Knikt, lacht en praat. Hij wil vragen weten en antwoorden uitleggen. ‘Maar alles begint’, vertelt hij, ‘met het geluk van een kind dat voorop staat, daarna komen de schoolvakken: rekenen en taal. Eerst je persoonlijke problemen durven delen met je klasgenoten, want binding met elkaar geeft geborgenheid en kracht’.

Door de warme,oprechte uitstraling van Kanamori durft een leerling het aan om over zijn pijn te praten, wordt verdrietig en slaat Kanamori troostend, net zoals in de film, zijn armen om de leerling en zegt ‘dat het heel goed dat hij zijn verdriet wil delen met zijn klasgenoten. Je wordt niet zwakker als je een probleem prijsgeeft, je wordt juist sterker omdat je deelt en je je niet meer alleen voelt in een klas’.

Klik hier om de foto’s (door R. Keus) te bekijken.