Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Pedro de Bruyckere


Pedro de Bruyckere
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

Vreemde planten in mijn tuin: ‘Ik laat het zo, het is het wereldje van Diego’ hetkind.org/2014/09/08/vre…

Ongeveer 16 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Onderwijsstijl van leraar zelf is effectiever dan rekening houden met leerstijlen’

18 juni 2015

Pedro de Bruyckere

In zijn presentatie voor directeuren en schoolleiders laat Pedro de Bruyckere zien dat leerkrachten de sleutel zijn voor goed onderwijs. Door hen als professional te ondersteunen en te vragen wat ze nodig hebben, zal het onderwijs veranderen. ‘Het is effectiever om een leerkracht zijn eigen onderwijsstijl te laten vinden dan rekening te houden met leerstijlen.’ Een video.

De Bruyckere waarschuwt bij de start: ‘Als je enkel de eerste vijf minuten van deze video gaat bekijken, zul je er niets van begrijpen. En ga je denken dat ik een verschrikkelijk ouderwetse zak ben.’ Hij wil het over verandering hebben en waarom directeur een rotjob is.  ‘Maar ik wil het vooral hebben over leerkrachten.’

Pedro De Bruyckere verdiept zich als pedagoog al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur. Hij werkt momenteel in de lerarenopleiding secundair onderwijs van de Arteveldehogeschool en doet onderzoek naar het gebruik van popmuziek in de klas. Als spreker streeft hij er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk uit te leggen en te vertalen naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden. op het blog X, Y of Einstein? publiceert De Bruyckere wetenswaardigheden over onderwijs, jongeren, cultuur en media.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie