profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

Juf Kim Vlemmings onderzocht: hoe geef je autonomie-ondersteunend onderwijs zonder dat de structuur verloren gaat? hetkind.org/?p=64480

Ongeveer 7 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Liefde in de 21e eeuw: ‘Van individualisme naar tederheid en zelfspot’

27 juni 2015

Annonay Andersson

Geplaatst in: Partnerschap, Samenleving,

In zijn TedTalk van oktober 2012 reflecteert filosoof Yann Dall’Aglio op wat liefde betekent in deze tijd. Hij neemt de luisteraar mee in de universele zoektocht naar tederheid en verbondenheid in een wereld die steeds meer de focus legt op het individu. De filosoof laat zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. ‘Teder zijn is het accepteren van de zwaktes van degenen van wie je houdt.’

Screen-Shot-2014-02-16-at-09.53.42‘Op deze vrije markt van individuele waarde, moet een mens elke dag opnieuw zijn waarde bepalen. Word ik begeerd? Wie houdt er van mij? De reactie van de hedendaagse man is om symbolen van begeerte om zich heen te verzamelen: een auto, een jonge vrouw, een duur pak. Ik noem dit verleidingskapitaal. Onze consumptiemaatschappij is voor een groot deel gebaseerd op verleidingskapitaal.

‘We verzamelen alleen objecten om te communiceren met anderen. We doen het om anderen van te laten houden, om ons te begeren. Consumptie is geen materialisme. Het is meer wat wordt opgeofferd en ingeslikt in de naam van de god van de liefde.’

Yann Dall’Aglio is een filosoof die veel schrijft over liefde in een digitaal tijdperk. Hij schreef twee (Franstalige) boeken: A Rolex at 50:Do you have the right to miss your life?’ en ‘I love you: Is love a has been?‘.  Zijn werk is een ode aan het geloof dat de filosoof heeft in liefde.

TEDxParis: Yann Dall’Aglio: ‘Love – you’re doing it wrong’ (gesproken taal is Frans, ondertiteling is in het Engels)

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie