profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

Rinke Huisman


Rinke Huisman
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Gedichtenbundel Habits of Mind: ‘Wat voor kleuren hebben mijn gedachten?’

16 december 2015

Rikie van Blijswijk

Arthur Costa (Ed.D) , de grondlegger van de Habits of Mind, heeft jarenlang onderzoek gedaan naar wat mensen succesvol maakt. Daar zijn een reeks habits uitgekomen die intelligent gedrag bevorderen in de school en in het leven. Deze Habits of Mind (HoM) zijn 16 nauwkeurig beschreven denkgewoontes, tot stand gekomen uit het probleemoplossend vermogen van succesvolle personen, zoals flexibiliteit, creativiteit, doorzettingsvermogen en gevoel voor humor. Rinke Huisman heeft nu een prentenboek gemaakt met 16 gedichten en tekeningen voor elke Habit of Mind. Bekijk hier een voorbeeld.

gedichtenbundelDe Habits of Mind zijn uitermate geschikt om in het klaslokaal mee aan de slag te gaan. Je hoeft er geen aparte tijd voor in te ruimen, want ze zijn overal te herkennen, verkennen en toe te passen. Je kunt ze zien als zestien probleemoplossende tools, waarvan de taal doordacht is en de inhoud samen met de leerlingen gebouwd wordt. Een innerlijk kompas waarmee leerlingen zelf de regie in handen nemen.

Rinke Huisman heeft nu een prentenboek gemaakt met 16 gedichten en tekeningen voor elke Habit of Mind. Ze helpen kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen hun palet van probleemoplossingen te vergroten, want het zit vol met prikkelende vragen die tot denken aanzetten: ‘Hoe proeft de zomer?’, ‘Wat voor kleuren hebben mijn gedachten?’, ‘Wat kan ik worden?’, ‘Denkt een ster dat ze leeft?, ‘Hoe pas ik mij aan?’  De gedichtenbundel is uitermate geschikt als voorleesboek, inspiratieboek of als Habits of Mind-leerboek op school en thuis. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door kinderen.

Meer weten?
Bekijk hier de favoriete pagina uit de gedichtenbundel van schrijfster Rinke zelf over Habit ‘reageren met verwondering en ontzag’. Dat er na de Amerikaanse versie nu ook een Nederlandse versie van deze gedichtenbundel is, bevestigt het belang van een meer doordachte wereldwijde educatie voor onze kinderen!

Bestellen
De gedichtenbundel Habits of Mind is voor 19,95 hier te bestellen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie