profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
TEDxEdAmsterdam: ‘De wereld met een open, onderzoekende blik tegemoet treden doet ons als mens intuïtief leren, groeien en ontwikkelen’

29 april 2016

robvanderpoel

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Learning betekent in het Duits ‘het spoor volgen’. De werkelijkheid verandert altijd. ‘We zien niet wat er is, we zien slechts wat er was’, zei Goethe. Onderwijs betekent ontwikkelen wat er al is.  Volgens André Platteel – een van de sprekers vorige week op het Borntolearn – TEDxEdAmsterdam 2016 – is onze kennis gedateerd in een zo snel veranderende maatschappij. Pas als we ons realiseren dat echt leren alleen plaats kan vinden in een klimaat van niet-weten en onzekerheid, dan vinden we als mens onze vrijheid. ‘De wereld met een open en onderzoekende blik tegemoet treden doet ons als mens intuïtief leren, groeien en ontwikkelen.’

borntolearnDe wereld verandert razendsnel. Niets is meer zeker. Alle fundamenten schudden – sociaal, politiek en ecologisch. We worden uitgedaagd om een andere wereld vorm te geven. Een wereld die niet gebaseerd is op angst, voortdurende strijd en gescheidenheid, maar op verbinding, openheid en gezamenlijke groei. Daarin speelt ieder van ons een belangrijke rol. Als individu, en als organisatie. We kunnen niet langer reactief zijn, dat zet ons aan de zijlijn. Er wordt daadkrachtige creatie gevraagd. Vanuit een andere bron dan we tot nu toe getapt hebben, vanuit een diep besef dat alles samenhangt.

Een mooie talk van André Platteel, oprichter van Your Lab.

 ‘This is not about mister Trump or mister Wilders, this is about you and me’

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie