profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
TEDxEdAmsterdam: ‘Je bent zelf het belangrijkste instrument voor verandering’

1 mei 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Christine Wank komt uit Berlijn. Ze werkt over de hele wereld als leiderschapscoach en change-facilitator. In haar werk en contacten heeft ze ontdekt dat er drie belangrijke factoren zijn om vanuit een open houding te leven en toegang te houden tot het enorme veld aan mogelijkheden die zich – dus ook de onderwijswereld en in de relatie tussen leraar en leerling – aandienen. Het zijn: Curiosity, Compassion en Courage. ‘Je bent zelf het belangrijkste instrument voor verandering.’

  • Curiosity: constantly asking what the next question is.
  • Compassion: the capacity to connect to yourself and others.
  • Courage: the capacity to face the challenges in life, to find one’s meaning and purpose.

Christine geeft aan dat we mentors nodig hebben, leraren en leiders, om contact te krijgen met onze innerlijke waarden, kompas en met deze drie eigenschappen. Dat zijn de voorwaarden voor een werkelijke verandering/transformatie en ontwikkeling van mens en maatschappij.

‘I’ts ok to flirt with an idea. As long as you not married’

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie