profiel

Paul Pelle


Paul Pelle
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Een kind, een kind is zoveel meer, dan een aanstaande dame of een aanstaande heer’ hetkind.org/?p=63837

Ongeveer 7 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Mijn leerlingen hebben mij uitgedaagd meer van mezelf te laten zien’

30 oktober 2016

Paul Pelle

Geplaatst in: Legitimering

Toen Paul Pelle vroeger zelf op de middelbare school zat, wist hij niets van zijn docenten. Werk was werk, privé bleef privé. Maar zijn leerlingen op De Nieuwste School in Tilburg hebben hem uitgenodigd om daarin te veranderen. En dus doet hij het nu anders. ‘En als beloning krijg ik van alles terug: interesse, medeleven, begrip.’

baby-203048_640Sinds kort ben ik papa, ik ben 30 jaar oud. Trots hang ik foto’s van mijn zoontje op in iedere ruimte waar ik kom en vertel honderduit wanneer leerlingen ernaar vragen. Dat is iets wat ik voorheen minder deed; werk is werk en privé is mooi van mij. Mijn leerlingen hebben mij uitgenodigd om daarin te veranderen.

Toen ik vroeger zelf op de middelbare school zat, wist ik niets van mijn docenten. Het waren ook docenten, geen ‘mensen’. Nu ik het zelf ben, worstel ik ook met die afweging. Wat ik van mezelf nog herinner is dat het een stuk gemakkelijker wordt om ‘grensoverschrijdend’ gedrag te vertonen wanneer ik niet weet wie ik tegenover me heb. ‘Docenten’ doen immers hun werk en straf geven hoort er dan bij.

Ik doe het nu anders. Ik laat aan mijn leerlingen zien wie ik ben, ik deel mijn leven met hen.

En als beloning krijg ik van alles terug: interesse, medeleven, begrip, wat ze met mij en elkaar delen.

Hoe meer mens ik ben, hoe gemakkelijker het voor mijn leerlingen wordt om mij (en elkaar) ook als zodanig te behandelen. Dat wens ik iedereen toe.

Paul Pelle is mentor op De Nieuwste School, een school voor middelbaar onderwijs (mavo – havo – vwo)  in Tilburg. Daarnaast deelt hij lesactiviteiten voor mentoren via www.mentortijd.nl

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie