profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Speelruimte voor het kind dankzij de aandachtige aanwezigheid van de leerkracht hetkind.org/?p=56194

Ongeveer 6 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een goed hoorcollege? ‘Dat begint met het gevoel dat het fantastisch is dat al die leerlingen er zijn’

27 december 2016

robvanderpoel

Prof. dr. Erik Scherder vertelt over het geheim van een goed hoorcollege en zijn bijdrage aan de Universiteit van Nederland. ‘Zijn colleges hebben altijd een lach en een traan, vreugde en verdriet,’ vertellen studenten. Voor Scherder zelf is de houding van de leraar cruciaal. ‘Het begint met het gevoel dat het natuurlijk fantastisch is  dat al die studenten er allemaal zijn. Dat je er ook zelf zin in hebt.’ Kijk en lees verder.

UVNMensen die hebben gestudeerd, of een poging hebben gewaagd, kennen het fenomeen: bij sommige docenten valt de halve collegezaal binnen 10 minuten in slaap. Een heel ander fenomeen is juist de hoogleraar waarbij iedereen aan de lippen hangt. Geeft hij ’s ochtends om 9:00 uur college? Het maakt niet uit hoe rijkelijk het bier vloeide de avond tevoren, je zorgt dat je er zit! In sommige gevallen zijn de toehoorders in de zaal niet eens studenten binnen het vakgebied waar de betreffende spreker op dat moment over doceert. Als iemand een inspirerend verhaal heeft, wil iedereen het graag horen. Op dat principe is de Universiteit van Nederland gebaseerd: hoogleraren die het fenomeen college geven naar een hoger plan tillen.

Prof. Dr. Erik Scherder vertelt in DWDD: 

Trailer

Een trailer van de Universiteit van Nederland. Elke werkdag komt er een nieuw college online, en elke week een nieuwe hoogleraar. Zie http://www.universiteitvannederland.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie