profiel

Ellen Emonds


Ellen Emonds
Bekijk mijn profiel

twitter

De dagplanning overhoop: er is een lammetje geboren op aard hetkind.org/?p=63812

Ongeveer 41 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Ellen Emonds over de psychologische basisbehoeften: ‘Een kind dat het zelf wil, gaat het zelf leren’

13 juli 2017

Ellen Emonds

Geplaatst in: Partnerschap,

Ellen Emonds gaf afgelopen maart een lezing op de Marant Onderbouwdag (een congres van onderwijsadviesbureau Marant), over een nieuw perspectief waarin je er niet alleen voor staat. Ze gaat in op de psychologische basisbehoeften relatie, competentie en autonomie en hun rol in het welbevinden, de betrokkenheid en motivatie van kinderen.

Lees hier meer over de zelfdeterminatietheorie.

Ellen Emonds was jarenlang leerkracht op De Bonckert in Boxmeer, een ErvaringsGerichte basisschool en maakte zich daar sterk voor het benaderen van leraren en leerlingen als partners in het leerproces. Ze is al een aantal jaren docente Pedagogische Tact en werkt samen met haar zus Suze in hun bedrijf Tweemonds.

Ellen Emonds op 29 maart 2017 op de Marant Onderbouwdag (voor professionals verbonden aan groep 1-4)

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie