profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Als er iets fout gaat, ben jij dan degene die vraagt: ‘Wiens schuld is dit?’

27 augustus 2017

Annonay Andersson

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Ben jij een ‘blamer’? Als er iets fout gaat, ben jij dan degene die vraagt: ‘Wiens schuld is dit?’ Brené Brown, bekend van haar boeken over schaamte en kwetsbaarheid, maakte er een filmpje over. ‘We missen kansen om empathie te voelen, als we bezig zijn met de schuldvraag.’

‘Damn you Steve!’ is het eerste dat Brené Brown roept als ze een kop koffie laat vallen. Steve is haar man en is op dat moment niet aanwezig in de keuken. Dat was het moment waarop Brown tot het inzicht kwam dat haar ‘blaming-gewoontes’ heel ver gingen. Waarom doen we dit? Omdat het ons een gevoel van controle geeft. Het is een manier om ons oncomfortabele gevoel uit te spuwen en is het tegenovergestelde van verantwoordelijkheid nemen.

Bekijk hieronder het hele filmpje.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie