profiel

Sandra van Kolfschoten


Sandra van Koplfschoten
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
BouwBroedPlaats Experience in Amersfoort: ‘Waarom onderwijs niet over vierkante meters per leerling gaat’

29 september 2014

Sandra van Koplfschoten

Geplaatst in:

Op donderdag 22 januari vindt The BouwBroedPlaats Experience plaats, in Amersfoort. Op dit evenement komen (basis) onderwijs en bouw samen. Kennis halen, kennis brengen en verbindingen leggen staat centraal. En Lieke Lamb – trendwatcher –  verzorgt een keynote. Aanmelden kan tot einde van het kalenderjaar. Lees verder en doe mee.

In eerder georganiseerde BouwBroedPlaats merken we dat de verhalen en voorbeelden over onderwijs maken dat er door de bouwers – door organisator DuraVermeer – nieuwe kennis wordt opgedaan. Dat helder wordt waarom onderwijs niet over vierkante meters per leerling gaat. Daarnaast kan de bouw het onderwijs laten zien dat er veel meer mogelijk is dan wij vaak denken.

bouwbroedplaats 1The BouwBroedPlaats Experience legt de verbinding tussen onderwijsmensen onderling en tussen bouw en onderwijs. Doel van de bijeenkomst is om samen te brainstormen over de beste bouwconcepten voor een (basis)school. Door mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen komen we tot vernieuwende ideeën. Het zou zo maar eens kunnen gaan over innovatief bouwen, een bijzonder onderwijsconcept, een uitdagende leeromgeving, creatief met leegstand, ontwerpen met kinderen, onderhoud en renovatie en scholen waar je zelf weer naar toe zou willen etc.

Hoe creëren we Slimme Scholen? Door de krachten te bundelen ontstaat meerwaarde voor de onderwijshuisvesting.

Dura Vermeer en Meestersadvies (Sandra van Kolfschoten) willen graag de ervaringen uit eerdere bouwbroedplaatsen op een groter podium neerzetten. We zijn daarom op zoek naar nog meer mensen uit de bouw en het onderwijs met een inspirerend verhaal, presentatie of workshop. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar scholen die een bijzonder onderwijsconcept in huis hebben en daar hun bouw en inrichting aan (willen) verbinden. Of ondernemende directeuren, ambtenaren, architecten of projectontwikkelaars die zowel binnen als buiten de bestaande kaders willen meedenken, zijn welkom.

Er zijn vast meer verhalen dan die we tot nu toe bij de BouwBroedPlaats hebben gehoord. Wij hopen dat u uw ervaring met ons wil delen zodat we samen kunnen nadenken over de perfecte (basis)school. De website www.bouwbroedplaats.nl is up and running en er staan al enkele Blogs op van de MEEmakers. MEEmakers zijn, zoals het woord al zegt, de mensen die ons inspireren en MEE helpen met het maken van de BouwBroedPlaats.

De MEEmakers wordt gevraagd om een blog te schrijven over hun ervaring en hun visie op de bouw en het onderwijs. Zo hebben we al een blog van Sandra van Kolfschoten, onze belangen-verstrengelaar. Een blog van Barbara van Barbara Inspires over hoe we de communicatie barrière tussen onderwijs en bouw kunnen wegnemen. En van een van de initiatiefneemsters Randy Dijkstra, over haar ervaringen met onderwijs als kind en in de bouw. Ben je benieuwd? Neem gerust een kijkje op de site!

Locatie
De locatie voor de BouwBroedPlaats Experience is bekend! We heten jullie 22 januari graag welkom in het I-Centrum Amersfoort Vathorst. Een inspirerende locatie waar ruimte is voor de Experience. De locatie is goed bereikbaar per auto en er is voldoende parkeergelegenheid.

Trailer

Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan snel door te klikken op de aanmeldknop.

Datum: 22 januari 2015
Tijdstip: 12.00-17.00
Locatie: I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2, 3825 RV Amersfoort

Meedoen On Stage? Of een toegangskaart bemachtigen? Stuur een email naar: bouwbroedplaats@duravermeer.nl. Vermeld je contactgegevens en concept/ verhaal/ presentatie/ workshop. Aanmelden kan tot einde van het kalenderjaar: 31 december 2014.

Meld je aan als inspirerende spreker uit de bouw of het onderwijs. Of bemachtig 1 van de 100 beschikbare kaarten.

Donderdag 22 januari
tussen 12.00 en 17.00 uur in Amersfoort

Zie de website over BouwBroedPlaatsen en de trailer:

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie